ΕΥ ΖΗΝ

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γίνεται το ομορφότερο θερινό σινεμά της Ευρώπης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γίνεται το ομορφότερο θερινό σινεμά της Ευρώπης - Κεντρική Εικόνα

Έκαναν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ...θερινό κι έστησαν το καλύτερο σινεμά της πόλης, της χώρας και «γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε» (όπως χαρακτηριστικά έλεγε, ατενίζοντας τον Θερμαϊκό ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης) της ...Ευρώπης.

«Το κάναμε θερινό» έλεγε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Νικήτας Μυλόπουλος, για το «ιδανικό περιβάλλον, τον ορίζοντα χωρίς οπτικά εμπόδια» μίλησε ο πιανίστας- καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΜΜΘ Γιώργος- Εμμανουήλ Λαζαρίδης, στις «γέφυρες ανάμεσα στον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες» που φιλοδοξούν να στήσουν όλοι οι νέοι διαχειριστές των πολιτιστικών φορέων της πόλης για τη «συνέργεια όλων μαζί των εραστών του πολιτισμού» αναφέρθηκε  η Γαλλίδα νέα γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελίζ Ζαλαντό.

 Η πρώτη δημόσια εμφάνιση (των εκπροσώπων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου) είχε το ιδανικό σκηνικό για το πρώτο ...πλάνο. Ένα «Σινεμά με θέα». Αυτό που στήθηκε στον 6ο όροφο του δεύτερου κτιρίου του Μεγάρου Μουσικής (Μ2).

 Οι δυο κορυφαίοι πολιτιστικοί θεσμοί μετά το άκρως επιτυχημένο περυσινό εγχείρημα -οι προβολές ήταν sold out!- ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και προτείνουν στο κοινό μαγικές κινηματογραφικές βραδιές στο «Σινεμά με Θέα», το ωραιότερο θερινό σινεμά της πόλης, στο roof του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη μοναδική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Το [Σινεμά με Θέα» είναι ένας θερινός κινηματογράφος, που προσφέρει μία εναλλακτική οικονομική πολιτιστική πρόταση εξόδου για όσους θα βρίσκονται στην πόλη, για επτά τετραήμερα, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι 14 ταινίες που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό την τελευταία πενταετία και φέρουν τις υπογραφές σκηνοθετών, όπως οι αδελφοί Κοέν, ο Άκι Καουρισμάκι, ο Τόμας Βίντερμπεργκ, ο Τζιμ Τζάρμους, ο Φρανσουά Οζόν, κ.ά.

 [Υπόσχομαι ότι το φεστιβάλ θα βρίσκεται εδώ, στη Θεσσαλονίκη- την έδρα του- όχι μόνο το Νοέμβριο (της μεγάλης διοργάνωσης) και το Μάρτιο (του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ), ολόκληρη τη χρονιά, με συνεχείς εκδηλώσεις, σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης ώστε να δώσουμε ξανά την ελπίδα μέσα από τις κινούμενες εικόνες» έλεγε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Το «Σινεμά με Θέα» θα είναι ανοιχτό κάθε βράδυ (από Δευτέρα ως και Πέμπτη) αλλά θα πάρει άδεια... τον Αύγουστο.

Το πρόγραμμα προβολών ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει (σε πρώτη φάση) ως τις 14 Ιουλίου και το δεύτερο μέρος του από 29 Αυγούστου ως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 4 ευρώ (γενική είσοδος) και 3 ευρώ (φοιτητικό- κάτοχοι κάρτας ανεργίας).