ΔΙΕΘΝΗ

Deutsche Bank: Στα €575 εκατ. αυξήθηκαν τα κέρδη το α’ τρίμηνο

ΕΚΤ: Ζητά από τη Deutsche Bank να κάνει προσομοίωση κρίσης - Κεντρική Εικόνα

Η γερμανική τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη 575 εκατ. ευρώ έναντι 236 εκατ. πέρυσι, ωστόσο τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 9% σε 7,3 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα πως τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν σε 575 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, έναντι 236 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η γερμανική τράπεζα πρόσθεσε πως τα έσοδα τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 7,3 δισ. ευρώ, δηλαδή υποχώρησαν κατά 9% σε σχέση με πέρυσι.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την τράπεζα μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου 8,5 δισ. δολαρίων νωρίτερα αυτό το μήνα, η οποία συνάδει με τις στρατηγικές αλλαγές που είχε ανακοινώσει το Μάρτιο.

Η συγκέντρωση χρηματοδότησης, η τρίτη πώληση νέων μετοχών της Deutsche Bank από το 2013, καθησύχασε πολλούς επενδυτές σχετικά με τα κεφαλαιακά μαξιλάρια της.

Παράλληλα η τράπεζα επανενώνει τις δραστηριότητες εταιρικής χρηματοδότησης και συμβουλευτικού ρόλου σε συμφωνίες, με την μονάδα trading, λιγότερο από δύο χρόνια αφότου διαχώρισε τα τμήματα.

.