ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Πίστη: Στο +8% η παραγωγή του α’ τριμήνου

Ευρωπαϊκή Πίστη: Στο +8% η παραγωγή του α’ τριμήνου - Κεντρική Εικόνα

Με αύξηση παραγωγής κατά 8,1% έκλεισε το πρώτο φετινό τρίμηνο για την Ευρωπαϊκή Πίστη, με την εισηγμένη εταιρεία να βρίσκεται πάνω από τον φετινό της στόχο που προβλέπει άνοδο εσόδων κατά 3,8%.

Γενικότερα, οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Πίστης είναι φιλόδοξοι για το μέλλον, με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Νίκο Χαλκιόπουλο να δηλώνει: «Περιμένουμε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να βελτιωθούν κατά πολύ τα πράγματα στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Οι πολίτες έχουν πλέον κατανοήσει την αναγκαιότητα για σύναψη συμβολαίων σύνταξης, υγείας και άλλων κατηγοριών και προσδοκούμε ότι ολοένα και περισσότεροι θα σπεύδουν σταδιακά να ασφαλιστούν.

Ειδικότερα τώρα, εμείς στην Ευρωπαϊκή Πίστη έχουμε θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους για την επόμενη πενταετία και αυτό θα γίνει μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε, τα προϊόντα που θα λανσάρουμε και τις υπηρεσίες που θα προσφέρουμε».

 

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης Χρήστος Γεωργακόπουλος απορρίπτει το σενάριο της αύξησης των εργασιών μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις: «Δεν προτιθέμεθα να αναπτυχθούμε μέσα από εξαγορές ή απορροφήσεις άλλων εταιρειών, λόγω της διαφορετικής κουλτούρας που υπάρχει. Εμείς είμαστε μια πραγματικά δημόσια εταιρεία. Αντίθετα, είμαστε ανοιχτοί στην πρόσκτηση χαρτοφυλακίων, ή και στην απορρόφηση ασφαλιστικών δικτύων, όπως κατά κόρο κάνουμε εδώ και χρόνια. Είμαστε η δεύτερη σε αριθμό αυτοκινήτων ασφαλιστική εταιρεία, η τέταρτη στις γενικές ασφαλίσεις και η έκτη στη γενική κατάταξη δουλεύουμε εντατικά για να πάμε πολύ καλύτερα».

Οι φετινοί στόχοι

Το 2016 έκλεισε για την εισηγμένη εταιρεία με αύξηση παραγωγής κατά 3% (στα 172,2 εκατ. ευρώ), με άνοδο ενοποιημένων προ φόρων κερδών κατά 28,6% (στα 21,037 εκατ.), με ενοποιημένα ίδια κεφάλαια 95,3 εκατ. (από 79,8 εκατ.), με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και με ταμειακά διαθέσιμα 26 εκατ. ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη θα επιδιώξει και φέτος νέα βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων, καθώς πέρα από το +3,8% στην παραγωγή, στοχεύει σε μείωση των γενικών εξόδων επί της παραγωγής κατά 0,5%, σε υποχώρηση του κόστους πρόσκτησης κατά 0,5%, σε μείωση του συντελεστή ακυρώσεων κατά 0,5% και σε διατήρηση της κερδοφορίας στα πολύ υψηλά επίπεδα του 2016 (21 εκατ. σε προ φόρων επίπεδα, έναντι 16,4 εκατ. το 2015).

 

 

.