ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπανάτσιου: Το ΑΕΠ της χώρας θα καθορίσει το ύψος του αφορολόγητου

Παπανάτσιου: Το ΑΕΠ της χώρας θα καθορίσει το ύψος του αφορολόγητου - Κεντρική Εικόνα

Δεν έχει καθοριστεί ακόμα το ύψος του αφορολόγητου, σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, καθώς -όπως είπε- θα εξαρτηθεί από το ΑΕΠ της χώρας. Πρόεβλεψε δε ότι η οικονομία θα ανακάμψει προς το τέλος του 2017.

«Kανένας δεν πίστευε ότι θα πετυχούμε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα (3,9% το 2016), το πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού» είπε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι ένα μέρος του προέρχεται και από τη μείωση των δαπανών.

Επανέλαβε ότι στόχος είναι να βγει τη χώρα από την επιτροπεία και επέμεινε ότι το 80% των αγροτών θα δουν ότι φέτος δεν θα πληρώσουν φόρο.

Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό είπε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση. «Το γραφείο Ελληνικού στο υπουργείο μας κάνει όλη την προεργασία, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες είμαστε πανέτοιμοι να τις υλοποιήσουμε» διαβεβαίωσε.

Σημειώνεται ότι η υφυπουργός ανέφερε ότι δεν βρήκε έτοιμο ν/σ για το ακατάσχετο στην πρώτη κατοικία από τον προκάτοχό της Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Εγώ δεν βρήκα κανέναν νόμο από τον κ. Αλεξιάδη, για το ακατάσχετο για την πρώτη κατοικία. Μου παρέδωσε μια πρόταση, σαν έτοιμος νόμος δεν υπήρχε» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η εφορία δεν έχει πάρει καμία πρώτη κατοικία».

Διευκρίνισε πως ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος και το 2018, υποσχόμενη μείωση η οποία θα υλοποιηθεί στα αντίμετρα που θα ληφθούν το 2019.