ΕΛΛAΔΑ

Νέα συγκέντρεωση των εργαζομένων στη Σκοτ την Τρίτη 25/4

Νέα συγκέντρεωση των εργαζομένων στη Σκοτ την Τρίτη 25/4 - Κεντρική Εικόνα

Συμπληρώθηκαν ήδη τέσσερις μήνες από την έναρξη της πιο πρόσφατης φάσης του ηρωικού αγώνα που δίνουν οι εργάτριες και οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ Α.Ε. από τις 20 Φλεβάρη στην πύλη του εργοστάσιου στη Μάνδρα Αττικής. Και 10 μέρες από τη μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση που διοργάνωσαν στην Ελευσίνα.

Σε σημερινή ανακοίνωση – καταγγελία του σωματείου τους δηλώνεται η κατηγορηματική απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση, καταγγέλλεται για άλλη μια φορά το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβληθεί -με τρία (3!) μεροκάματα το μήνα, καταγγέλλεται ο «τακτικισμός», οι δόλιες μεθοδεύσεις και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τη μεριά της εταιρίας, και τέλος αναγγέλλεται τέλος συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, όπου θα γίνει σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής για το θέμα της ΣΚΟΤ την επόμενη Τρίτη 25 Απριλίου.

Η ανακοίνωση του σωματείου είναι η εξής: 

Πώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει  σοβαρή μια επιχείρηση, όταν στο συνεχές και εύλογο ερώτημά μας ποιο είναι το πλάνο της, μας απαντούν ότι «δεν γνωρίζουν – δεν ευθύνονται» και εάν δεν αντέχουμε την εξαθλίωση να παραιτηθούμε!!!!!

Είναι δυνατόν να μην έχει πλάνο η Επιχείρηση; Ενώ το προηγούμενο διάστημα, με την παρουσία αστυνομικής δύναμης και υπό την απειλή συλλήψεων και μηνύσεων, μετέφερε προς άγνωστη κατεύθυνση δυο μηχανές παραγωγής του εργοστασίου; διαστρεβλώνοντας ό,τι είχε ειπωθεί στις δύο συσκέψεις με το Υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση  Εργασίας Ελευσίνας, ισχυρίστηκαν ότι το είχαν αναφέρει χωρίς να φέρει κανείς αντίρρηση, λέγοντάς μας δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι μηχανές απομακρύνθηκαν με τις ευλογίες του Υπουργείου και της Επιθεώρησης.

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι η μόνη αλήθεια της Διοίκησης της Εταιρείας ΣΚΟΤ.

Οι  κινήσεις της Εταιρείας  δείχνουν προετοιμασία για απομάκρυνση και 3ης μηχανής παραγωγής, κάτι που ξέρουμε σίγουρα ότι θα το αναφέρουν και στην συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, ούτως ώστε να το χρησιμοποιήσουν ξανά ως άλλοθι για να  συνεχίσουν να αδειάζουν το εργοστάσιο .

Θα το ξαναπούμε προς κάθε κατεύθυνση: Έχουν γίνει πολλές ενέργειες από την πλευρά της εταιρείας οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως δόλιες και που σκοπό έχουν την απαλλαγή της εταιρείας σε επιχειρηματικό επίπεδο από τους εργαζόμενους της. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η εταιρεία το τελευταίο διάστημα δημιουργεί τις οικονομικές προϋποθέσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Την επιβολή του πιο ακραίου μέτρου.

Καταγγέλλουμε την εκ περιτροπής εργασία που μας επιβλήθηκε ως παράνομη, αβάσιμη καικαταχρηστική, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν από τον Μάρτιο του 2016 ως και σήμερα.

Δεν παραιτούμαστε  από τα δεδουλευμένα και τα εναπομείναντα δικαιώματά μας. Το παιχνίδι της Εταιρείας  να πληρώνει τα δεδουλευμένα μας μια ημέρα πριν ή ακόμα και την ίδια ημέρα που έχει οριστεί συνάντηση, είτε με το Υπουργείο είτε με την Επιθεώρηση είτε με οποιονδήποτε άλλο κρατικό φορέα, πρέπει να σταματήσει .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ  ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΙΔΙΑ,  ΝΑ ΔΩΣΕΙ  ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ SKOT.  ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ηρώων Πολυτεχνείου 78, Ελευσίνα)

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΚΟΤ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Tο  Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΣΚΟΤ ΑΕ

.