ΕΛΛAΔΑ

Σήραγγες Δερβενίου: Τα εγκαίνια Τσίπρα και η επιστροφή στις... κορίνες

Σήραγγες Δερβενίου: Τα εγκαίνια Τσίπρα και η επιστροφή στις... κορίνες - Κεντρική Εικόνα

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχαν παραδοθεί στις 2 Σεπτεμβρίου του 2016 οι σήραγγες Δερβενίου μαζί με τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Κιάτου της Ολυμπίας Οδού.

Οι δύο σήραγγες παράκαμψης του Δερβενίου Κορινθίας μήκος 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης του νοτίου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου στον ποταμό Δερβένι μήκος 122 μέτρων έγιναν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Ωστόσο, προφανώς κάτι δεν πήγε σωστά αυτό το πρώτο οκτάμηνο λειτουργίας των σηράγγων και πλέον επέστρεψαν οι... κορίνες στην αριστερή λωρίδα και στις δύο σήραγγες. 

Δεν ξέρουμε ασφαλώς τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά τα ερωτήματα είναι εύλογα. Γιατί ένα έργο από τη μια παραδίδεται και μάλιστα μέσω τυμπανοκρουσιών και από την άλλη, μετά από λίγους μήνες λειτουργεί κατά το... ήμισυ; Αυτές οι πρακτικές άλλωστε δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα κατά την επιστροφή των χιλιάδων οχημάτων των εκδρομέων του Πάσχα, καθώς από τις δύο ή τρεις λωρίδες χιλιάδες αυτοκίνητα έπρεπε να... βολευτούν σε μία λωρίδα...

.