ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Λουτρό αίματος από τον ISIS σε χριστιανικές εκκλησίες - Τους 45 φτάνουν οι νεκροί!

Αίγυπτος: Λουτρό αίματος από τον ISIS σε χριστιανικές εκκλησίες - Τους 45 φτάνουν οι νεκροί! - Κεντρική Εικόνα

Αυξάνεται με εφιαλτικό ρυθμό ο αριθμός των νεκρών από το μπαράζ εκρήξεων σε χριστιανικές εκκλησίες, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, στην Αίγυπτο. Οι τελευταίες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των στους 45! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 27 είναι τα θύματα της επίθεσης στην Τάντα και 18 είναι τα θύματα στην Αλεξάνδρεια.  

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί τρεις βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε ο ISIS, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε εκκλησία Κοπτών, στην πόλη Τάντα, κοντά στο Δέλτα του Νείλου, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου).

Μία δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στην περιοχή Μανσέια της Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκεται η έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου. Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο άλλων 11 ανθρώπων και τον τραυματισμών δεκάδων. Τοπικά πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο και για μία τρίτη έκρηξη στην εκκλησία της Μανσέϊα.