ΕΛΛAΔΑ

Άλλοι δύο βουλευτές «ομολόγησαν» ότι πήραν 13η σύνταξη - Ποιοι είναι

Κατατέθηκαν προς ψήφιση οι νέες διατάξεις βελτίωσης της νομοθεσίας για τα Επιχειρηματικά Πάρκα - Κεντρική Εικόνα

Άλλοι δύο βουλευτές έλαβαν το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ εκτός από τον Μάκη Μπαλαούρα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, του ίδιου κόμματος, σύμφωνα με τον Ant1.

Πρόκειται για τον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ντζιμάνη που παραδέχθηκαν ότι τον περασμένο Δεκέμβριο τους καταβλήθηκε η λεγόμενη 13η σύνταξη.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι το έλαβε χωρίς να το θέλει και πως διέθεσε το ποσό αυτό αλλά και επιπλέον χρήματα σε ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Όπως είπε, έδωσε χρήματα σε κοινωνικά συσσίτια, σε τρεις εκκλησίες –έχει μάλιστα και τα σχετικά παραστατικά-  σε ρακοσυλλέκτες, ενώ δώρισε σε ΑΜΕΑ δύο air-conditions, διαψεύδοντας έτσι το Υπ. Εργασίας αναφορικά με την επιστροφή των ποσών απο βουλευτές.  

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης από την Κοζάνη, δήλωσε ότι ως απόστρατος αξιωματικός λαμβάνει χρήματα από τρία ταμεία και δεν το είχε προσέξει. Το έψαξε μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε μετά τη αποκάλυψη της υπόθεσης Μπαλαούρα. Την περασμένη Δευτέρα απευθύνθηκε στην τράπεζα, όπου του απάντησαν πως στις 21 Δεκεμβρίου 2016 έλαβε το έκτακτο επίδομα των 300 ευρώ. Ο κ. Ντζιμάνης διαβεβαίωσε πως επέστρεψε το ποσό στον ΕΦΚΑ.