ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Οι ευθύνες για το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα αναζητηθούν

ΝΔ: Οι ευθύνες για το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα αναζητηθούν - Κεντρική Εικόνα

Για ξεπούλημα της ΔΕΗ κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση, με σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της, Βασίλη Κικίλια, και προειδοποιεί ότι οι ευθύνες θα αναζητηθούν.

    «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις πολιτικές της των τελευταίων δυο ετών, διέλυσε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και την οδήγησε σε κατάρρευση προς όφελος των ανταγωνιστών της» αναφέρει ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ. 

   Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «συμφώνησε με την τρόικα στον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% της αγοράς, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, δεν έκανε τίποτα για να υλοποιήσει ένα σχέδιο ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης». Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι η ΔΕΗ έχασε ένα τεράστιο μέρος της αξίας της. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξεπούλημα από αυτό. Είναι υπόλογη απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους της επιχείρησης και στις οικογένειές τους, στους εκατοντάδες προμηθευτές, αλλά κυρίως στον ελληνικό λαό, που θα κληθεί να πληρώσει το "φέσι" της Κυβέρνησης στη ΔΕΗ, που αποτιμάται σε πολλά δις ευρώ» σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

   «Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και σε επιχειρησιακό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Ας μην αμφιβάλλουν οι εμπλεκόμενοι πως οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν» καταλήγει η ΝΔ.