ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volvo Trucks παρουσιάζει ενσωματωμένο σύστημα infotainment (video)

Η Volvo Trucks παρουσιάζει ενσωματωμένο σύστημα infotainment (video) - Κεντρική Εικόνα

Αναβαθμισμένη και ασφαλέστερη οδηγική εμπειρία, ευκολότερη πλοήγηση και πιο αποδοτική διαχείριση στόλου. Αυτά είναι τα σημαντικά πλεονεκτήματα του νέου συστήματος για υπηρεσίες και ενημέρωση / ψυχαγωγία της Volvo Trucks.

Συνδυάζοντας το σύστημα ήχου & ψυχαγωγίας με τα συστήματα πλοήγησης και διαχείρισης στόλου, η Volvo Trucks έχει δημιουργήσει ένα εύχρηστο, πλήρως ενσωματωμένο σύστημα ελεγχόμενο μέσω οθόνης αφής, φωνητικών εντολών και χειριστηρίων (μπουτόν) στο τιμόνι.

«Το νέο σύστημα για υπηρεσίες και ενημέρωση/ψυχαγωγία (infotainment) επιτρέπει στους οδηγούς να εξατομικεύουν το χώρο εργασίας τους,» σχολιάζει ο Anders Edenholm, Επικεφαλής Project Manager, Volvo Trucks. «Για παράδειγμα, μπορούν να ακούνε τον αγαπημένο τους, τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, και να έχουν hands-free πρόσβαση στο προσωπικό τους τηλέφωνο και στο τηλέφωνο της δουλειάς. Συνολικά, το σύστημα συμβάλλει σε μία αναβαθμισμένη και πιο ασφαλή οδηγική εμπειρία. Επιτείνει την αίσθηση φιλικού περιβάλλοντος μέσα στην καμπίνα, κάνοντας τους οδηγούς να νιώθουν σαν στο σπίτι τους όταν ταξιδεύουν για μεγάλα διαστήματα.»

Το νέο σύστημα επιτρέπει ευκολότερη και πιο αποδοτική διαχείριση καθηκόντων. Το σύστημα πλοήγησης του φορτηγού προσφέρει πολλαπλούς τρόπους εισαγωγής προορισμού, όπως διευθύνσεις και συντεταγμένες, ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα απλής αφής στο χάρτη της οθόνης. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες Dynafleet OnBoard, όπως Driver Times Support, Driver Coaching & Messaging. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάντα ενημερωμένοι με πληροφορίες που τους επιτρέπουν να έχουν τον έλεγχο και να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο. Μπορούν επίσης να παρακολουθούν τις οδηγικές επιδόσεις τους και την κατανάλωση καυσίμου και να αναγνωρίζουν τομείς που επιδέχονται βελτίωση.

«Όταν σχεδιάζαμε το νέο σύστημα για υπηρεσίες και ενημέρωση/ψυχαγωγία (infotainment), στόχος ήταν η ευκολία ανεύρεσης του προορισμού και η ολοκλήρωση της αποστολής του οδηγού,» δήλωσε ο Anders Edenholm. «Επειδή τα Dynafleet OnBoard και Navigation είναι ενσωματωμένα, οι οδηγοί λαμβάνουν μηνύματα με συντεταγμένες GPS και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να ξεκινά η πλοήγηση για την επόμενη αποστολή τους. Περισσότερος χρόνος με τα χέρια στο τιμόνι και τα μάτια στο δρόμο κάνει τον οδηγό πιο ασφαλή και παραγωγικό.»

Τα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος περιλαμβάνουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πολυμέσων όπως Spotify, Deezer και TuneIn, καθώς και DAB και DAB+ (Digital Audio Broadcasting). Υπάρχει επίσης ένα πλήκτρο PTT (Push-To-Talk) για φωνητικό έλεγχο στο τιμόνι.

Το νέο, ενσωματωμένο σύστημα για υπηρεσίες και ενημέρωση/ψυχαγωγία διατίθεται με την παραγγελία των νέων Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX.

Το νέο σύστημα για υπηρεσίες και ενημέρωση/ψυχαγωγία περιλαμβάνει:

Οθόνη αφής 7”

Φωνητικό έλεγχο

Dynafleet OnBoard (σύστημα διαχείρισης στόλου της Volvo Trucks)

Πλοήγηση TomTom με ειδικά δεδομένα για φορτηγά και TomTom Traffic με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο

Bluetooth για ταυτόχρονη σύνδεση δύο τηλεφώνων

Πρόσβαση σε υπηρεσίες πολυμέσων όπως Spotify, Deezer και TuneIn.

DAB/DAB+ (Digital Audio Broadcasting)

Θύρες USB