ΑΓΟΡΕΣ

Υπεράνω προσδοκιών τα κέρδη της Eurobank εκτιμούν διεθνείς οίκοι

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, έκρηξη ανόδου και τζίρου στο Χ.Α. - Κεντρική Εικόνα

Ανώτερα των προσδοκιών κινήθηκαν τα κέρδη της Eurobank, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, επισημαίνουν οι Credit Suisse, Morgan Stanley και Wood Co. σε σχετικές αναλύσεις.

Η Credit Suisse ξεχωρίζει τα προ προβλέψεων κέρδη αλλά και την βελτίωση από το μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Θεωρεί ότι βασικός καταλύτης συνεχίζει να είναι το πολιτικό κλίμα.Σε ότι αφορά τη συμφωνία με την KKR θεωρεί πως αποτελεί ένα θετικό βήμα για το ζήτημα της επίλυσης των κόκκινων δανείων. Για το 2016 προβλέπει πως η Eurobank θα καταγράψει κέρδη 102 εκατ. ευρώ. Διατηρεί την τιμή - στόχο των 1,06 ευρώ και τη σύσταση "underperform" για τον τίτλο της Τράπεζας.

Η Morgan Stanley χαρακτηρίζει τον περιορισμό των δαπανών ως κλειδί για τη κερδοφορία. Τονίζει την σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού δημιουργίας νέων «κόκκινων» δανείων, ενώ θεωρεί ότι η ολοκλήρωση της Αξιολόγησης θα είναι καταλύτης για την ανάκαμψη. Παράλληλα αναφέρει ότι σημαντικό μέρος της κερδοφορίας οφείλεται στη συναλλαγή για την Αlpha Bank Bulgaria. Διατηρεί την τιμή - στόχο των 1,42 ευρώ και τη σύσταση "overweight".

Από την πλευρά της η Wood χαρακτηρίζει τα κέρδη ανώτερα των προσδοκιών, υπογραμμίζει τη θετική συμβολή από το deal για την Αlpha Bank Bulgaria, ενώ τονίζει πως τα μεγέθη κινούνται σε θετική κατεύθυνση. Ξεχωρίζει την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους και των προμηθειών αλλά και στην υποχώρηση των «κόκκινων» δανείων. Εκτιμά, με βάση και τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, ότι οι στόχοι που έχει θέσει η Τράπεζα για το σύνολο του έτους μπορεί να επιτευχθούν. Ο διεθνής οίκος επαναδιατυπώνει την τιμή - στόχο των 1,20 ευρώ και τη σύσταση" Buy" για τη μετοχή.