ΔΙΕΘΝΗ

Το... αμαρτωλό βίντεο του Ντάισελμπλουμ για «τα ποτά και τις γυναίκες»

Το... αμαρτωλό βίντεο του Ντάισελμπλουμ για «τα ποτά και τις γυναίκες»  - Κεντρική Εικόνα

Η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη γερμανική FAZ ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης «ξόδευαν χρήματα σε αλκοόλ και γυναίκες» έχει προκαλέσει οργή και σάλο όχι μόνο στο Ευρωκοινοβούλιο όπου και έγινε η σχετική συζήτηση αλλά και στις χώρες του νότου.

Αυτό που έχει εξοργίσει ακόμα περισσότερο ήταν η άρνηση του Ολλανδού επικεφαλής του Eurogroup να πάρει πίσω τη δήλωσή του ή έστω να προχωρήσει στην ανασκευή της.

Το βίντεο από την ακρόαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου είναι αποκαλυπτικό. Όταν ο Ισπανός ευρωβουλευτής των Οικολόγων Έρνεστ Ουρτασούν θέτει το θέμα ο κ. Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται αμετακίνητος.

«Θα απολογηθείτε γι’ αυτό;» ακούγεται να τον ρωτά ο Ισπανός βουλευτής με τον Ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup να απαντά με ένα κατηγορηματικό «όχι» και στη συνέχεια να ρίχνει την ευθύνη στα Ισπανικά ΜΜΕ ότι μετέφεραν έτσι τη δήλωσή του και να προσθέτει ότι «αυτό που ξεκαθάρισα ήταν ότι η αλληλεγγύη έρχεται με ευθύνη γιατί αλλιώς δεν θα παραμείνει».

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής, όμως, επέμεινε: Έχω δέκα δευτερόλεπτα να σας διαβάσω τη δήλωσή σας; "Δεν μπορεί κάποιος να σκορπάει όλα τα χρήματα του σε γυναίκες και ποτά" είπατε όταν ερωτηθήκατε για την Ευρωζώνη. Ζητάτε συγγνώμη;

«Όχι, οπωσδήποτε όχι. Και μην μου διαβάζετε τη δήλωσή μου, βγήκε από αυτό στομα» ακούγεται να λέει με επιτακτικό τόνο ο κ. Ντάισελμπλουμ χωρίς να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω.