ΕΛΛAΔΑ

Σήμερα ανακοινώνονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού - Τι κερδίζουν

Τουρισμός: Πάνω από τα 9 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο επτάμηνο - Κεντρική Εικόνα

Θέμα ωρών ή λίγων 24ώρων φαίνεται να είναι η ανάρτηση από τον ΟΑΕΔ των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων για τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Η σχετική λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού σήμερα Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, και θα αφορά τους 150.000 δικαιούχους του προγράμματος. Ωστόσο υπάρχει η μικρή πιθανότητα η ανάρτηση να γίνει τελικά τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, εφόσον κριθεί από τη διοίκηση του Οργανισμού ότι υπάρχουν ακόμα μερικές μικρές εκκρεμότητες.

Σε κάθε περίπτωση αμέσως μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και στη συνέχεια η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του προγράμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη οι διακοπές που παρέχει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα έχουν διάρκεια:

— Από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω.  Η αύξηση των ημερών σε δέκα για τους συγκεκριμένους προορισμούς ήταν μια απόφαση του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να υποστηριχθούν τα συγκεκριμένα νησιά που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά στην παρούσα περιόδο πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών.

— Από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015 πληρούσαν έναν από τους παρακάτω όρους:

— Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ

— Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

— Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα)

— Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του.