ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι φυλές της Παπούα Νέα Γουϊνέα πίνουν... ούζο-λεμόνι made in Greece!

Οι φυλές της Παπούα Νέα Γουϊνέα πίνουν... ούζο-λεμόνι made in Greece! - Κεντρική Εικόνα

Η YAMAS, που φτιάχνει τα κοκτέιλς με άρωμα Ελλάδας -Ούζο λεμόνι, Μαστίχα πορτοκάλι και Τσίπουρο lime ginger- ταξίδεψε στην Παπούα Νέα Γουινέα και έγινε το πρώτο ελληνικό ποτό παγκοσμίως που δοκιμάστηκε από τις πιο απομακρυσμένες φυλές της Γης.

Σκοπός του εγχειρήματος, όπως εξιστορεί ο Παναγιώτης Κωσταντόπουλος που φτιάχνει το πασίγνωστο μέλι με κρόκο κοζάνης και δημιούργησε μαζί με τον Δημήτρη Μητράκο τo YAMAS, ήταν η γνωριμία των ελληνικών αποσταγμάτων με φυλές που ουδέποτε είχαν παρόμοια εμπειρία στην ζωή τους και η μελέτη της συμπεριφοράς των ανθρώπων αυτών μετά τη γευστική δοκιμή των συγκεκριμένων ποτών.

 yamas4

Οι αντιδράσεις τους είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι μορφασμοί στα πρόσωπα τους ήταν αρκετά έκδηλοι και αστείοι για εμάς τους δυτικούς, λέει.

Από την άλλη οι ίδιοι έδειχναν να το απολαμβάνουν, καθώς τα μόνα υγρά που είναι γνώριμα στους ουρανίσκους τους είναι το βρόχινο νερό και ο χυμός καρύδας.

an3

Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου. Σχεδόν μια μικρή ήπειρος που χαρακτηρίζεται από πυκνές ζούγκλες - ανεξερεύνητες στο μεγαλύτερο μέρος τους μέχρι σήμερα - και η χώρα των τελευταίων ανθρωποφάγων φυλών.

Αν και το τελευταίο επίσημα καταγεγραμμένο περιστατικό κανιβαλισμού ήταν το 1993, εικάζεται ότι μέχρι και σήμερα σε πολλά ανεξερεύνητα μέρη του νησιού διατηρούνται τα έθιμα και οι παραδόσεις !

Από ανθρωπολογικής απόψεως, η Παπούα θεωρείται από τα σημαντικότερα μέρη του πλανήτη για εξερεύνηση και μελέτη.

"Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε να κάνουμε ίσως την πιο σπάνια γευστική δοκιμή που έχει επιχειρήσει ποτέ κανείς. Να βρούμε αυτές τις φυλές και να τους προσφέρουμε τα μοναδικά, ελληνικά αποστάγματα YAMAS", εξηγεί ο κ. Κωνσταντόπουλος.

an2

"Το πιο θετικό στοιχείο που αποκομίσαμε από το όλο εγχείρημα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί, παρόλο που ζούνε σε συνθήκες πολύ δύσκολες και αντίξοες, χωρίς καν τα απαραίτητα αγαθά για επιβίωση ( φάρμακα κλπ.), είναι οι πιο χαμογελαστοί και χαρούμενοι άνθρωποι του κόσμου. Και αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε και να αναρωτιόμαστε, μήπως το χρήμα και τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία τελικά;" αναρωτιέται.

yamas1

ΤΙP: Τα Yamas θα συμμέτεχουν στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2017 στις 18 – 20Μαρτίου, στο METROPOLITAN EXPO.