ΕΛΛAΔΑ

Τι προκύπτει μέχρι στιγμής από τις έρευνες της ΕΛΑΣ για τον δολοφόνο του οδηγού ταξί

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί για το θέμα της Uber - Κεντρική Εικόνα

Σε σχετικά καλό σημείο φέρεται να βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τις δύο αιματηρές επιθέσεις των οδηγών ταξί (εκ των οποίων ο ένας έχασε την ζωή του) στην Κηφισιά. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται σε σημαντική πρόοδο στις έρευνες και σε προσπάθεια «σύγκλισης στοιχείων».

Οι αστυνομικοί μιλούν για εξέταση των προφίλ 5-7 βασικών «υπόπτων». Αυτά φαίνεται να έχουν προκύψει από την ανάλυση των επιθέσεων, από συσχετισμό με άλλα περιστατικά, από το «εγκληματολογικό ιστορικό» της περιοχής, από τις αναλύσεις στοιχείων από εταιρείες ταξί, από μαρτυρίες κατοίκων, από κάμερες και κινητά, από αναζητήσεις πώλησης μετασκευασμένων όπλων κλ.π.

Σημαντικό στοιχείο για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ είναι αποτυπώματα και δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από το ταξί του δολοφονηθέντα 52χρονου. σύμφωνα με εκτιμήσεις ένα από αυτά μπορεί να ανήκει στον αναζητούμενο δράστη του εγκλήματος. Ετσι ώστε να λειτουργήσει σαν στοιχείο επαλήθευσης της εμπλοκής του στο έγκλημα. Κι αυτό σε περίπτωση που δεν μπορεί από άλλον κατ' οίκον έλεγχο ή άλλη έρευνα να βρεθεί το όπλο κρότου-αερίου που χρησιμοποίησε ο δράστης αλλά και αν δεν προχωρήσει σε άλλο εγκληματικό εγχείρημα. Σημειώνεται ότι από τις έρευνες στα δύο ταξί (του νεκρού 52χρονου και του τραυματισθέντα 32 χρόνου οδηγού) δεν βρέθηκαν κοινά αποτυπώματα αφού τα σχετικά ευρήματα στο όχημα του τραυματισθέντα οδηγού ήταν πενιχρά. Χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλεισθεί να εντοπισθεί και εκεί ενοχοποιητικό στοιχείο για τον δολοφόνο, εάν συλληφθεί.

ΠΗΓΗ: in.gr