ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Διεργασίες για πρόωρες εκλογές στα κατεχόμενα

Κύπρος: Διεργασίες για πρόωρες εκλογές στα κατεχόμενα - Κεντρική Εικόνα

 Θέμα πρόωρων εκλογών στα κατεχόμενα έθεσε το τουρκοκυπριακό κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, με πρόταση στην αυτοαποκαλούμενη βουλή του ψευδοκράτους και ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών προτείνεται η 2η Ιουλίου. Ο πρόεδρος του κόμματος Τζεμάλ Οζγιγίτ είπε ότι ο λαός περιμένει λύσεις στα προβλήματά του, ωστόσο από τις 28 Ιουλίου 2013 που έγιναν οι τελευταίες εκλογές πρόκειται για την τρίτη «κυβέρνηση», η οποία δεν κατάφερε να προσφέρει λύσεις.

   Εξάλλου, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) κατέθεσε πρόταση μορφής εναντίον της αυτοαποκαλούμενης κυβέρνησης του παράνομου κατοχικού καθεστώτος. Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι η «βουλή» θα πρέπει σύντομα να ψηφίσει αυτή την πρόταση, να σχηματιστεί μια «κυβέρνηση» μεταβατικής περιόδου.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του αυτοαποκαλούμενου πρωθυπουργού Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν ότι θα στηρίξει πρόταση της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δείχνουν ότι ο κατοχικός πρωθυπουργός παραδέχεται την αδυναμία του να κυβερνήσει.

.