ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα ζητεί η Αθήνα

Το αίτημα της Αθήνας για οικονομική βοήθεια, εξετάζει η Παγκόσμια Τράπεζα - Κεντρική Εικόνα

Οικονομική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα, τον αδελφό οργανισμό του ΔΝΤ, που ασχολείται κυρίως με υπανάπτυκτες και αναπτυσσόμενες χώρες, φαίνεται πως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα έχει ζητήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα για τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας το χρόνο, έως το 2020, συνολικού κόστους τριών δισ. ευρώ.

Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας που επικαλείται το Politico επιβεβαίωσε το ελληνικό αίτημα για βοήθεια, αρνούμενος όμως να αποκαλύψει το ύψος της χρηματοδότησης που έχει ζητήσει η Αθήνα.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που περιλαμβάνουν: τη μακροχρόνια ανεργία, την οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθεί η Παγκόσμια Τράπεζα, οποιαδήποτε τελική απόφαση για τη χορήγηση δανείων υπόκειται σε έγκριση από το εκτελεστικό συμβούλιο του οργανισμού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Έχουν γίνει προκαταρκτικές συνομιλίες με την Παγκόσμια Τράπεζα, τονίζει από την πλευρά της κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Politico. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάποιο επίσημο αίτημα», σημειώνεται στο δημοσίευμα.