ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Η εικόνα της ανεργίας στην Ελλάδα παραμένει άσχημη, αλλά «η πρόοδος είναι πρόοδος»

FT: Η εικόνα της ανεργίας στην Ελλάδα παραμένει άσχημη, αλλά «η πρόοδος είναι πρόοδος» - Κεντρική Εικόνα

Η «πρόοδος είναι πρόοδος» σημείωνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times αναφερόμενο σε μακροοικονομικά στοιχεία της Ελλάδας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η χώρα μόλις δημοσίευσε μια σειρά σχετικά καλύτερων οικονομικών στοιχείων, βάσει των οποίων η ανεργία μειώθηκε σε χαμηλό τετραετίας, ο αποπληθωρισμός μετριάστηκε και η βιομηχανική παραγωγή επέστρεψε στην ανάπτυξη.

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 24,1% τον Μάρτιο, χαμηλότερα κατά 0,1% της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα και το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2012. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015, η ανεργία μειώθηκε κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες. «Η εικόνα για την ανεργία συνεχίζει να είναι άσχημη, όπως κι αν την δει κανείς» επισημαίνει το δημοσιεύμα, όπου, ωστόσο, προστίθεται: «Η πρόοδος είναι πρόοδος».

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, μια σημαντική βελτίωση από τη μείωση κατά 4% που καταγράφηκε τον Μάρτιο, και αποτελεί την καλύτερη επίδοση εδώ και τρεις μήνες.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές καταναλωτή, ο αποπληθωρισμός (σε εναρμονισμένη βάση) επιβραδύνθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα τον Μάιο, στο -0,2% από το -0,4% τον Απρίλιο.