ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαδημητρίου-Χαρίτσης: Βλέπουν πολιτική λύση στην αξιολόγηση

Παπαδημητρίου-Χαρίτσης: Βλέπουν πολιτική λύση στην αξιολόγηση - Κεντρική Εικόνα

Την εκτίμησή του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με πολιτική λύση εξέφρασε πριν από λίγο, στο περιθώριο εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει αν διαβλέπει μια πολιτική ώθηση εν όψει του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε πως «ναι», ενώ στο ερώτημα αν υπάρχουν κάποιοι που τορπιλίζουν τη συμφωνία, σημείωσε: «Δεν ξέρω αν κάποιοι δεν θέλουν πολιτική συμφωνία, νομίζω όμως πως όχι».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχει γίνει η απαραίτητη δουλειά για να κλείσει η συμφωνία και ότι οι θεσμοί θα πρέπει να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας.

«Τίποτα πέραν αυτού», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως στοχεύει στην τήρηση της συμφωνίας. Ωστόσο, η συμφωνία για να είναι αποτελεσματική πρέπει να είναι και κοινωνικά βιώσιμη, σημείωσε ο ίδιος