ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καλοκαίριασε! Θα με ξεσκεπάσεις;

Καλοκαίριασε! Θα με ξεσκεπάσεις; - Κεντρική Εικόνα
Καλοκαίριασε! Θα με ξεσκεπάσεις; - Κεντρική Εικόνα 2
Καλοκαίριασε! Θα με ξεσκεπάσεις; - Κεντρική Εικόνα 3

Το τετράπτυχο της επιτυχίας για το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης απαρτίζεται από συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, άνεση στο εσωτερικό, οικονομία στη χρήση αλλά και την αγορά.

Είναι αλήθεια ότι πολλά από τα μοντέλα της κατηγορίας, καταφέρνουν να ικανοποιούν όλα τα παραπάνω με σχετική άνεση. Κάποια μικρά αυτοκίνητα, ωστόσο, προσφέρουν και αυτό το κάτι παραπάνω που κάνει τις μετακινήσεις στην πόλη -αλλά και έξω από αυτήν λίγο πιο στιλάτες!

Στα χέρια μας ήρθε ένα από αυτά τα μοντέλα. Το Peugeot 108 με την υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή. Το νέο 108 είναι ένα από τα τρία αδερφάκια της συμπαραγωγής της Peugeot με το γκρούπ PSA (Peugeot Citroen). Tα τρία μοντέλα, θεωρητικά είναι ολόιδια. Στην πράξη όμως υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Στην περίπτωση του 108, αυτή είναι η μπροστινή γυαλιστερη μάσκα της φίρμας που δίνει έναν αέρα πολυτέλειας στο μοντέλο. Προσθέστε και την ανοιγόμενη οροφή και έχετε στα χέρια σας ένα μικρό με μεγάλη άποψη για τον εαυτό του και όχι άδικα.

Οδηγώντας το νέο Peugeot 108 σε αυτή τη νέα έκδοση ο αέρας και το φως που μπαίνουν στην καμπίνα από το εντυπωσιακά μεγάλο άνοιγμα στην οροφή, κάνουν μεγάλη διαφορά μετατρέποντας κάθε βόλτα στην πόλη σχεδόν σε εκδρομή! Την ίδια στιγμή στο σαλόνι, οδηγός και 4 επιβάτες κάθονται άνετα και εκτός από την αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής που απέχει έτη φωτός από τις περασμένες γενιές. Το κόσμημα του σαλονιού του 108 βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και δεν είναι άλλο από την 7ιντση οθόνη αφής. Μέσω αυτής μπορεί να ελέγξεις τα πάντα στο αυτοκίνητο να συνδέσεις ασύρματα το κινητό σου με bluetooth για να απολαύσεις μουσική αλλά και με καλώδιο για πλήρες mirroring όλων των λειτουργιών του!

Στο δρόμο, το 108 TOP! με τα 68 άλογα από τον 1000άρη κινητήρα βενζίνης κινείται λογικά. Αυτό σημαίνει αρκετά ήρεμα όταν χρειάζεται αλλά και αρκετά σβέλτα αν το πεντάλ του γκαζιού μείνει κολλημένο στο πάτωμα. Το εντυπωσιακό είναι ότι μπορείς να κάνεις άνετα ταξίδι και εκτός πόλης με 140-150 χ.α.ω. και ιδιαίτερη ησυχία στο εσωτερικό! Η κατανάλωση βενζίνης ανάλογα με τα κέφια του οδηγού θα κινηθεί από 5 μέχρι και 6.5 λίτρα/100χλμ. ενώ είναι ευχάριστο να ξέρεις ότι δεν θα πληρώνεις ούτε τέλη κυκλοφορίας.

Πρόσθεσε σε όλα τα παραπάνω και την ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή αλλά και τις πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης και έχεις ένα μοντέλο πόλης αλλά και εκδρομής -κατά την άποψή μας- το οποίο θα σου στοιχίσει ελάχιστα. Δεν σου λέει τίποτα η οροφή; Πάρε την κλειστή έκδοση και πλήρωσε λιγότερα!

Κείμενο- επιμέλεια Χρήστος Δασκαλόπουλος