ΕΛΛAΔΑ

Aπό σήμερα οι αιτήσεις των τουριστικών καταλυμάτων Λέσβου, Χίου, Σάμου Λέρου και Κω για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση για δωρεάν διακοπές - Κεντρική Εικόνα

Αρχίζουν από σήμερα, 8 Ιουνίου, οι αιτήσεις των τουριστικών καταλυμάτων Λέσβου, Χίου, Σάμου Λέρου και Κω για την ένταξή τους στο  πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμού 2015-2016 με στόχο την άμεση στήριξη του τουρισμού στα νησιά που δέχθηκαν πιέσεις.

Προηγήθηκε απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, και τη διοικήτρια του ΟΑΕΔΜαρία Καραμεσίνη, με την οποία αυξήθηκε η επιδότηση των τουριστικών μονάδων των νησιών αυτών στο πρόγραμμα, προκειμένου να τονωθεί ο κοινωνικός και εσωτερικός τουρισμός και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του Προγράμματος- οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους- που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα μπορούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να κάνουν διακοπές έως και 10 διανυκτερεύσεων, αντί για 5 που ισχύει για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς. 

Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, με καταληκτική ημερομηνία στις 30 Νοεμβρίου 2016.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

• Ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών µορφών και τάξεων (ξενοδοχεία κλασικού τύπου, τύπου επιπλωµένων διαµερισµάτων, παραδοσιακά καταλύµατα)

• Ενοικιαζόµενα δωµάτια/διαµερίσµατα τεσσάρων (4), τριών (3) και δύο (2) κλειδιών

• Τουριστικές επιπλωµένες κατοικίες-επαύλεις (αυτοεξυπηρετούµενα καταλύµατα)

• Οργανωµένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping)