ΔΙΕΘΝΗ

Αν. Λοβέρδος: Το τουρκικό ΥΠΕΞ παραποιεί την αλήθεια

Λοβέρδος για Novartis: Η πολιτική αλητεία συντρίβεται ήδη - Κεντρική Εικόνα

Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να παραποιήσει την αλήθεια, δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αρμόδιος για τη εξωτερική πολιτική, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την εκ μέρους της Τουρκίας προσβολή ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, της Αγίας Σοφιάς, κάνει τα πράγματα χειρότερα. «Αφενός, διότι επιβεβαιώνει απόλυτα τις έντονες ανησυχίες μας για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ενέργειας από την πλευρά της Τουρκίας και αφετέρου γιατί επιχειρείται η αλλοίωση της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά τη στάση της ελληνικής Πολιτείας σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας. Ως προς το τελευταίο θέμα, να σημειωθεί πως η Ελλάδα προστατεύει την ακώλυτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας όλων των γνωστών θρησκειών και εκσυγχρονίζει συνεχώς το νομοθετικό και διοικητικό της πλαίσιο. Η τελευταία μάλιστα προσαρμογή του 2014 επαινέθηκε από όλον τον πλανήτη» εξηγεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζει ότι οι ισχυρισμοί του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συνιστούν «προσβλητικές αναφορές.