ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρούγκαλος: Παράθυρο για μείωση στο αφορολόγητο, εάν υπάρξει συνολικό θετικό πακέτο

Κατρούγκαλος: Παράθυρο για μείωση στο αφορολόγητο, εάν υπάρξει συνολικό θετικό πακέτο - Κεντρική Εικόνα

Παράθυρο για μείωση στο αφορολόγητο άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση αρχής ειδικά σε θέματα που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά για το συμφέρον των εργαζομένων. Από κει και μετά η διαπραγμάτευση είναι πακέτο και ανάλογα με το που θα καταλήξει η ισορροπία μπορούμε να δεχθούμε μία συμφωνία η οποία γενικά θα προωθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν θα τα επιδεινώνει», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα αν θα ψήφιζε η Βουλή μείωση του αφορολόγητου αν αυτό ήταν προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία είπε: «Η διαπραγμάτευση είναι πακέτο. Εξαρτάται ποια θα είναι η τελική κατάληξη σε όλα τα επιμέρους θέματα από τι θα γίνει σε όλα τα επιμέρους θέματα. Για μας για παράδειγμα είναι κομβικό σημείο τα εργασιακά, εκεί όχι απλώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υποχώρηση αρχής στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, θέλουμε οπωσδήποτε να υπάρχει μία βελτίωση στο πεδίο των μισθολογικών διαπραγματεύσεων.

Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση αρχής ειδικά σε θέματα που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά για το συμφέρον των εργαζομένων. Από κει και μετά η διαπραγμάτευση είναι πακέτο και ανάλογα με το που θα καταλήξει η ισορροπία μπορούμε να δεχθούμε μία συμφωνία η οποία γενικά θα προωθεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν θα τα επιδεινώνει».

Στην επισήμανση ότι αν υπάρξει μία θετική συμφωνία-πακέτο και με το χρέος θα μπορούσε η ελληνική πλευρά να ψηφίσει μείωση του αφορολόγητου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Οσο διαρκεί μία διαπραγμάτευση δεν μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος σε επιμέρους σημεία της. Ακριβώς γι’ αυτό λέω ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση αρχής και δεν πρόκειται να καταλήξουμε σε συμφωνία, μολονότι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι η παράταση της αβεβαιότητας δεν είναι καλή, αλλά δεν πρόκειται ενόψει ενός εκβιασμού που παίρνει υπόψιν αυτόν τον παράγοντα να υποχωρήσουμε και να θυσιάσουμε δικαιώματα των εργαζομένων».