ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα Υόρκη και Παρίσι... λιώνουν για τα ελληνικά παγωτά της Chillbox (photos)

«Στραβοπάτημα» της ελληνικής Chillbox στην αγορά παγωτού των ΗΠΑ - Κεντρική Εικόνα

Την παρθενική της εμφάνιση στης ΗΠΑ, με κατάστημα στη Νέα Υόρκη και την Time Square, έκανε η ελληνική αλυσίδα frozen yogurt, Chilibox. 

Το πρώτο κατάστημα της εταιρείας στο πιο πολυσύχναστο μέρος του πλανήτη είναι 26 τ.μ. και υπέγραψε συμφωνία μίσθωσης για 10 χρόνια. 

To κατάστημα βρίσκεται στο ισόγειο ενός νέου ξενοδοχείου 452 δωματίων το οποίο διαθέτει περί τα 7.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων. 

Η Chillbox ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2012, και σε λίγα μόλις χρόνια καταφέρνει να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα ελληνικού frozen yogurt στην Ελλάδα, ενώ δραστηριοποείται και .
Σήμερα διαθέτει δίκτυο με 56 σημεία πώλησης στη χώρα μας, ενώ 27 καταστήματα στο εξωτερικό (Κύπρο, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Τουρκία, Αμερική, Ρωσία και Σαουδική Αραβία). 

Τα θεμέλια μπαίνουν με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος στην Πάτρα, την περίοδο που η ιδέα του frozen yogurt αρχίζει να εμφανίζεται στη χώρα μας, έχοντας ήδη καθιερωθεί ως επιλογή επιδορπίου σε αγορές του εξωτερικού. Η ενθουσιώδης υποδοχή των καταναλωτών ώθησε την εταιρεία σε ρυθμούς που ανέτρεψαν τα αρχικά σχέδια, τα οποία αναπροσαρμόσθηκαν σε σημείο που η ανάπτυξή της ξεπέρασε ακόμη και τα επίπεδα της δημιουργίας ενός νέου καταστήματος ανά μήνα στην Ελλάδα. 

Photo of Chillbox USA Times Square - New York, NY, United States. We are opening our Time Square location September 2.

Τώρα και στην Time Square της Νέας Υόρκης

Εξίσου όμως δυναμική είναι και η επέκταση της εκτός ελληνικών συνόρων. 

Πρόσφτα η Chillbox άνοιξε ένα νέο κατάστημα καινούργιο εμπορικό κέντρο «Aeroville», αποτελώντας το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας που δημιουργείται στο πλαίσιο της συμφωνίας master franchise μεταξύ της Chillbox και της Deli Grec SAS. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία τουλάχιστον 30 καταστημάτων Chillbox στη γαλλική επικράτεια σε βάθος πενταετίας, ενώ το οικονομικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ. Ενώ, το αντίστοιχο Chillbox επί ολλανδικού εδάφους, συνολικής επιφάνειας 70 τ.μ., δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Nectar & Ambrosia BVIO και βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο «4Meren» της πόλης Hoofddorp, σε απόσταση 20 λεπτών από το Άμστερνταμ.

Αποτέλεσμα εικόνας για chillbox aeroville

H Chillbox άνοιξε ένα νέο κατάστημα καινούργιο εμπορικό κέντρο «Aeroville»

Photo of Chillbox USA Times Square - New York, NY, United States. pc: @robert_banash via Instagram

 Μέσα στο 2016 η εταιρεία ενδυνάμωσε περαιτέρω την παρουσία της ανοίγοντας νέα καταστήματα σε εμπορικά κέντρα της Ρωσίας, Αυστρίας και Ουγγαρίας.

Συγκεκριμένα, στη Ρωσία η συμφωνία αφορά το mater franchise με την εταιρεία Dream Foods και το εκτιμώμενο ύψος της συνολικής επένδυσης σε βάθος τετραετίας θα πλησιάσει τα 4 εκατ. ευρώ με 30 νέα καταστήματα. Στην Αυστρία, η συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ συμφωνία με την Frozen Food αφορά master franchise, με δίκτυο 10 νέων καταστημάτων, ενώ στην Ουγγαρία το κατάστημα είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας franchise με την εταιρεία Greek Dream και βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Auchan Budaors, στη Βουδαπέστη. 

Σε ό,τι αφορά στην αγορά της Σουηδίας που υπήρξε από τους πρώτους προορισμούς του εξωτερικού για την chillbox, τα σημεία παρουσίας της αλυσίδας αυξήθηκαν σε επτά με το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων, σε προάστια της Στοκχόλμης και στην περιοχή Τάνουμ. Σημειώνεται πως η ανάπτυξη στη συγκεκριμένη αγορά πραγματοποιείται μέσω κύριας δικαιόχρησης με τη Health & Passion AB.