ΕΛΛAΔΑ

Έστρωσαν... κρεβάτια στο οδόστρωμα της λεωφόρου Συγγρού ! (photos)

Έστρωσαν... κρεβάτια στο οδόστρωμα της λεωφόρου Συγγρού ! (photos) - Κεντρική Εικόνα

Συμβολικά οδοφράγματα έχουν στήσει αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του Athens Ledra, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνονται πανελλαδικά από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού. 

Το ξενοδοχείο έβαλε λουκέτο τον περασμένο Μάρτιο και από τότε οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου είναι απλήρωτοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν κάποιοι από αυτούς να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. 

Με κεντρικό σύνθημα: «Η ανάπτυξή τους και τα κέρδη τους εξαθλιώνουν τους εργάτες, ξεσηκωθείτε, ζητούν να επανέλθουν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να μην αμείβεται ο κανένας κάτω από 751 ευρώ. 

Ακόμη ζητούν επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το διάστημα ανεργίας μέσω του ΟΑΕΔ. 

Τέλος ζητούν να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ξενοδοχείου και να διασφαλιστούν παράλληλα όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας. 

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι του Athens Ledra θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια έχει οριστεί συνάντηση με την υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Να σημειωθεί πως η ξενοδοχειακή μονάδα βγήκε τον περασμένο μήνα για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 47.813.678 ευρώ, ωστόσο ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. 

Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει γνωστό το ενδιαφέρον κινεζικής εταιρείας για την απόκτηση της ξενοδοχειακής μονάδας μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία απόκτησής της.

Δείτε φωτογραφικό υλικό (πηγή protothema.gr) από το μπλόκο των εργαζομένων στο Athens Ledra στη Λεωφόρο Συγγρού