ΔΙΕΘΝΗ

Η Μέρκελ μελετά το... Playboy για να «διαβάσει» τον Τραμπ

Η Μέρκελ μελετά το... Playboy για να «διαβάσει» τον Τραμπ - Κεντρική Εικόνα

 

Μέχρι και Playboy διαβάζει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναζητώντας στοιχεία για το πώς να επηρεάσει τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ όταν συναντηθούν για πρώτη φορά, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν καλά τις προετοιμασίες της, γράφει σήμερα το Bloomberg.

 
Η Μέρκελ διαβάζει playboy για να... αποκρυπτογραφήσει τον Τραμπ

Η Μέρκελ, που βρέθηκε στο στόχαστρο του Τραμπ πριν την ορκωμοσία του, δέχθηκε δριμύτατη επίθεση από τους φρενήρεις οπαδούς του στην μετεκλογική του περιοδεία ενώ διάβασε ακόμη και μία προηγούμενη συνέντευξή του στο Playboy όπου έλεγε ότι θα κατέβει για πρόεδρος μόνο αν έβλεπε ότι οι ΗΠΑ «κατρακυλούσαν», ανέφεραν τα άτομα που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Η Μέρκελ προσπαθεί να κατανοήσει τα νέα μέτρα του νέου Προέδρου, ενώ ετοιμάζεται για την δική της εκστρατεία για τέταρτη θητεία στις φθινοπωρινές εκλογές στη Γερμανία. Η καγκελαρία στο Βερολίνο έχει έρθει σε επαφή με την ομάδα μετάβασης του Τραμπ προκειμένου να βρουν μία ημερομηνία για συνάντηση των δύο ηγετών, που θα δώσει την ευκαιρία στη Μέρκελ να ακούσει τις απόψεις του Τραμπ σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και το ελεύθερο εμπόριο, σύμφωνα με έναν άλλο κυβερνητικό αξιωματούχο. 

«Η καγκελάριος θέλει να επικεντρωθεί και να επηρεάσει θετικά την εικόνα της Γερμανίας και την Ευρώπης με τον εκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο» δήλωσε ο Γιούργκεν Χαρντ, ανώτερος βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών σε συνέντευξή του. «Η εμπειρία της και η γνώση της πάνω σε αυτά τα θέματα, την καθιστούν σε πλεονεκτική θέση».

Η μέθοδος της Μέρκελ

Η μεθοδική προσέγγιση της Μέρκελ έρχεται σε αντίθεση με την διπλωματία του Twitter του Τραμπ και έχει συμβάλει στη διατήρησή της στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης για 11 χρόνια, σημειώνει το Bloomberg.

Μερικές από τις κόκκινες γραμμές της Μέρκελ έχουν ήδη γίνει σαφές, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε προσπάθειας του Τραμπ να υπονομεύσει την ΕΕ σε μια εποχή που το μπλοκ των 27 εθνών χάνει το Ηνωμένο Βασίλειο και απειλείται από εθνικιστικά κόμματα.

Κι ενώ η Μέρκελ δεν παρακολούθησε την τηλεοπτική μετάδοση της εναρκτήριας ομιλίας του Τραμπ προκειμένου να παραβρεθεί στα εγκαίνια ενός μουσείου κοντά στο Βερολίνο, «θα μελετήσει την ομιλία με ενδιαφέρον».

Μία συνάντηση των δύο ηγετών δεν έχει ακόμη κανονιστεί, αλλά αν ο Τραμπ δεν δεχθεί να φιλοξενήσει τη Μέρκελ στο Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν πιθανότατα στη Σύνοδο των 7 στην Ιταλία τον Μάιο ή στη Σύνοδο των 20 ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο τον Ιούλιο.