ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέοι υπερπόντιοι προορισμοί της Qatar Airways από το Ελ. Βενιζέλος

Ο CEO της Qatar Airways πιστεύει ότι τη δουλειά του μπορούν να την κάνουν μόνο άνδρες - Κεντρική Εικόνα

«Η ελληνική αγορά κατέχει σημαντική θέση στο δίκτυο των πτήσεών μας, κάτι που ενισχύεται και από τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στο προσεχές μέλλον και η Qatar Airways προσπαθεί αδιάκοπα να ενισχύει τις δυνατότητες σύνδεσης της αγοράς με περισσότερους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και κυρίως τις περιοχές της Αυστραλίας και τη Ασίας».

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή της στη Ναυτεμπορική η Theresa Cissell, νέα Country Manager της Qatar Airways για τις αγορές Ελλάδας και Κύπρου. 

Θέλοντας να δώσει έμφαση για το ρόλο που παίζει στα σχέδια της εταιρείας η χώρα μας, πρόσθεσε: 

«Πρόσφατα ανακοινώσαμε την ενίσχυση των πτήσεων από και προς το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη με αεροσκάφη Α380, κίνηση που θα αυξήσει τη χωρητικότητα των συγκεκριμένων δρομολογίων κατά 44%. Δεδομένου ότι οι πόλεις αυτές φιλοξενούν τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες της Αυστραλίας πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος στον εισερχόμενο τουρισμό από τις περιοχές αυτές θα είναι σημαντικός».

Αναφερόμενη στις νέες πτήσεις της περσινής χρονιάς, σημείωσε:

«Για το 2016 η εταιρεία επέκτεινε το δίκτυό της με δρομολόγια σε προορισμούς όπως οι Αδελαΐδα, Ατλάντα, Μπίρμινχαμ, Βοστόνη, Λος Άντζελες, Μαρακές, Πίζα, Ρας ελ Κάιμα, Σίδνεϊ, Βίντχουκ και Ερεβάν, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου ξεκίνησαν δρομολόγια σε Κράμπι και Σεϊχέλες».

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, η κα Cisell πρόσθεσε τα εξής: 

«Από τον Φεβρουάριο του 2017 αναμένεται να ενταχθεί στο δίκτυο και το Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία. Πέρα, λοιπόν, από τις εκτεταμένες επιλογές ταξιδιών για την τοπική αγορά, σημαντική είναι επίσης και η πρόσβαση που έχουν οι επιβάτες από όλες αυτές τις αγορές στην Ελλάδα. Με την Qatar Airways το ταξίδι γίνεται πιο εύκολο και γρήγορο».