ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Το ενδιαφέρον συντηρείται από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις

Χ.Α.: Με τράπεζες και ΔΕΗ, η προσπάθεια για τρίτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση - Κεντρική Εικόνα

Μικρά κέρδη και στάση αναμονής είναι η εικόνα που χαρακτηρίζει, μέχρι στιγμής τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το σύνολο των επενδυτών έχει στραμμένη την προσοχή του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (18.00 ώρα Ελλάδος) του Donald Trump, η οποία σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές μπορεί να αποτελέσει τον βραχυπρόθεσμο καταλύτη για μετοχές, εμπορεύματα και συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ερχόμενοι στα δικά μας, σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Έλληνα υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον Γάλλο ομόλογό του Michel Sapin, σε μία προσπάθεια ανεύρεσης λύσης, ενώ αύριο είναι το EwG, όμως και για τις δύο περιπτώσεις οι ενεργοί παίκτες στο Χ.Α. έχουν "βάλει τον πήχη" εξαιρετικά χαμηλά και κάθε θετική εξέλιξη, μόνο σαν θετική έκπληξη από την αγορά, μπορεί να εκληφθεί.

Άλλωστε, οι χαμηλές προσδοκίες αντικατοπτρίζονται στην ιδιαίτερα στενή, μέχρι στιγμής, κίνηση του γενικοί δείκτη, που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τις τρεις μονάδες, με υψηλό τις 662,7 (+0,32%) και χαμηλό τις 659,03 μονάδες (-0,23%).

Απόλυτα επιφυλακτική η εικόνα στο ταμπλό των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημειώνουν μόνο οι Eurobank (+1,05%), Εθνική (+1,19%), Ελ. Πετρέλαια (+1,12%), Jumbo (-2,42%, Folli Follie Group (+1,26%) και ΟΠΑΠ (-1,6%).

Παρά την στάση αναμονής των "μεγάλων" του ταμπλό και σήμερα συνεχίζεται η επιλεκτική, θετική, κινητικότητα για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζουν οι Πλ. Κρήτης, Τρ. Ελλάδος, ΟΛΘ, Frigoglass, MIG, Intralot, J&P Άβαξ, Cenergy Holdings κ.λ.π.

Η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο στα 12,9 εκατ. από τα οποία τα 3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ σχετική υπεροπλία εμφάνιζαν οι μετοχές με θετικό πρόσημο (44), έναντι αυτών με αρνητικό (33).

Από την άλλη, δείχνει να συνεχίζεται το φαινόμενο απαξίωσης, καθώς δεκάδες τίτλοι παραμένουν με, κυριολεκτικά, μηδενικές συναλλαγές.

Ζητούμενο για την συνέχεια, αν υποτεθεί ότι ο δείκτης παραμένει περίπου στάσιμος, είναι η αύξηση των θετικών, ημερήσιων πρωταγωνιστών, με προϋπόθεση η όποια κινητικότητα να συνοδεύεται από σχετικά "αξιοπρεπείς" συναλλαγές.

 

.