ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Συνεχίστηκε το επιλεκτικό ενδιαφέρον σε επιμέρους τίτλους

Χ.Α.: Συνεχίστηκε το επιλεκτικό ενδιαφέρον σε επιμέρους τίτλους - Κεντρική Εικόνα

Παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και ο τζίρος έδειξε να επιμένει στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας δεν στερήθηκε ενδιαφέροντος, αφ΄ ενός γιατί ο δείκτης ανέκαμψε σημαντικά από τα χαμηλά ημέρας και δεύτερο και κυριότερο, διότι συνεχίστηκαν οι κινήσεις των αγοραστών σε επιμέρους τίτλους όλων των κεφαλαιοποιήσεων και αυτό δείχνει να συντηρεί το ενδιαφέρον για τα ενεργά χαρτοφυλάκια.

Ξεκινώντας από τον γενικό δείκτη, αυτός έφθασε να υποχωρεί μέχρι τις 652,08 μονάδες (-1,24%), αλλά ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 659,33 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,15% και χωρίς να βάλει σε δοκιμασία την αποφασιστική ζώνη στήριξης των 650 - 645 μονάδων.

Ο τζίρος στα 41,1 εκατ., από τα οποία τα 14,2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Καλύτερη της αρχικής η τελική εικόνα με 64 ανοδικές μετοχές, έναντι 48 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 7%, χωρίς, όμως, να "πείσουν" με την συναλλακτική τους δραστηριότητα.

Περνώντας στις επιμέρους μετοχές και ξεκινώντας από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, εκ νέου αδύναμη η εικόνα των συστημικών τραπεζών, όμως εκτός της Alpha Bank (-1,51%) οι υπόλοιπες ημερήσιες απώλειες ήταν μικρότερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ξεκινώντας από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές, οι μεγαλύτερες απώλειες για την Jumbo(-2,54%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 1% ακολούθησαν οι ΔΕΗ και Τιτάν και με μικρότερες απώλειες οι Εθνική, Πειραιώς, Αεροπορία Αιγαίου, Eurobank, ΕΧΑΕ, Μέτκα και ΟΠΑΠ.

Από τους θετικούς πρωταγωνιστές, ασφαλώς και ξεχώρισε το +5,07% τηςViohalco, ενώ ακολούθησαν οι Lamda Development (+3,84%) και Σαράντης (+2,56%).

Κέρδη μεγαλύτερα του 1% για 3Ε, Grivalia Properties και Motor Oil.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, που και σήμερα είχαν τους "θαυμαστές τους" για διαφορετικούς λόγους ίσως να αξίζει προσοχής η συνεχιζόμενη κινητικότητα σε MIG, Intralot, Fourli, Τρ. Ελλάδος, ΕΛ - ΤΕΧ Άνεμο, J&P Άβαξ, Πλ. Θράκης και Frigoglass.

Όσο λείπουν οι ειδήσεις που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, σαν ιδιαίτερα θετικό σενάριο δείχνει αυτό της πλάγιας κίνησης του γενικού δείκτη, με ταυτόχρονη ανάδειξη ημερήσιων πρωταγωνιστών, από όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων. 

.