ΔΙΕΘΝΗ

Τα αφεντικά των Harrods του Λονδίνου... κλέβουν τα φιλοδωρήματα των σερβιτόρων! (pics+vid)

Τα αφεντικά των Harrods του Λονδίνου... κλέβουν τα φιλοδωρήματα των σερβιτόρων! (pics+vid) - Κεντρική Εικόνα

Ένα από τα πιο εμβληματικά εμπορικά brands του Λονδίνου έγινε τόπος διαδηλώσεων και αντιδράσεων στις 7 Ιανουαρίου από τους εργαζόμενούς του, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η εργοδοσία τους κλέβει τα... φιλοδωρήματά τους!

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα 16 εστιατόρια Harrods κατηγορούν τους επικεφαλείς των καταστημάτων ότι κατακρατούν το 75% της χρέωσης υπηρεσιών που εκδίδονται με κάθε λογαριασμό!.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εργαζομένων, με αυτό το απαράδεκτο σύστημα χάνουν περίπου 5.000 λίρες στερλίνες κάθε χρόνο.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε και έλαβε χώρα σε ένα εστιατόριο το οποίο είναι δημοφιλής προορισμός για αγοραστές και τουρίστες. 

Harrods has been accused of stealing tips from workers, who union bosses say lose out on up to £5,000 per year

Protesters gathered outside Knightsbridge store Harrods to rally against the service charge system

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα στο ύψος της γέφυρας Knightsbridge για να διαμαρτυρηθούν για το άδικο σύστημα που έχει επιβάλει η εταιρεία σε σχέση με τα τιπς των σερβιτόρων. Σε συμπαράσταση έσπευσαν και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία. 

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το σωματείο United Voices of the World, το οποίο συσπειρώνει τους σερβιτόρους και το προσωπικό κουζίνας των Harrods.

Οι διαδηλωτές έκαναν αισθητή την παρουσία τους έξω από το κατάστημα που σερβίρει... χαβιάρι αξίας 200 στερλινών ανά μερίδα!

Όπως κατήγγειλε ο Petros Elia, γραμματέας του σωματείου, «οι πελάτες πίστευαν ότι η χρέωση υπηρεσιών ήταν ένα ποσό που κατέληγε στην τσέπη του προσωπικού και όχι στα ταμεία της εταιρείας», η οποία από το 2012 έχει περάσει στον έλεγχο της Qatar Holdings 

A line of police officers outside Harrods, where protesters are rallying over the distribution of tips for restaurant workers

A large number of protesters rallied against the department store for not passing tips on to restaurant staff

Workers claim they are losing out on £5,000 per year because tips are not passed on by Harrods

A woman holds a sign stating that tips are not for profit outside Harrods in Knightsbridge

Του Δημήτρη Σταμούλη

 

.