ΕΛΛAΔΑ

Σε τρεις μήνες δίνονται σε κυκλοφορία οι σήραγγες σε Τέμπη και Πλαταμώνα

Σε τρεις μήνες δίνονται σε κυκλοφορία οι σήραγγες σε Τέμπη και Πλαταμώνα - Κεντρική Εικόνα

Σειρά αλλαγών στο υπάρχον οδικό δίκτυο φέρνει από τις αρχές Απριλίου η παράδοση σε κυκλοφορία των κλειστών σηράγγων στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επαναλειτουργία των διοδίων στα Τέμπη με αντίτιμο 1,60 ευρώ για τα Ι.Χ. εντός του καλοκαιριού, αλλά και την κατάργηση των διοδίων στον Πυργετό, όπου τα Ι.Χ. πληρώνουν 2 ευρώ αντίτιμο.

Μιλώντας για τις αλλαγές αυτές στην ΕΡΤ Λάρισας, η υπεύθυνη της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» Ειρ. Ζαβρίδου, σημείωσε καταρχήν ότι η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του δημοσίου για την παράδοση του στα τέλη Μαρτίου του 2017 είναι προφορική και δεν έχουν πέσει οι τελικές υπογραφές.

Εμείς εργαζόμαστε για την παράδοση του έργου το Μάρτιο του 2017, είπε η κ. Ζαβρίδου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως αυτό με τις απαλλοτριώσεις των εκτάσεων για την διαπλάτυνση του κεντρικού δρόμου που θα οδηγεί από τον κόμβο στον Πλαταμώνα. Αυτά τα ζητήματα, όπως είπε η κ. Ζαβρίδου θα ολοκληρωθούν στη συνέχεια και αφού παραδοθεί το έργο.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα πάντως με την παράδοση του έργου, αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι τα διόδια των Τεμπών, τα οποία θα έχουν αντίτιμο 1,60 ευρώ για τα Ι.Χ. ενώ θα καταργηθούν ταυτόχρονα τα διόδια στον Πυργετό όπου τα Ι.Χ. πληρώνουν τώρα αντίτιμο 2 ευρώ.

Τα διόδια στο Μακρυχώρι από 1,40 λεπτά θα αναπροσαρμοστούν στα 2,5 ευρώ, ενώ τα διόδια στην Λεπτοκαρυά από 1,90 λεπτά θα ανεβούν στα 3,20 λεπτά. Η συνολική διαδρομή, εξήγησε η κ. Ζαβρίδου θα κοστίζει από το Μακρυχώρι ως τη Λεπτοκαρυά μέσα από τις κλειστές σήραγγες για ένα ΙΧ 5,70 ευρώ, ενώ τώρα κοστίζει από το παλαιό δίκτυο μαζί με τα διόδια στον Πυργετό 5,30 ευρώ.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι διόδια θα πληρώνει στον έξοδο για τον Πλαταμώνα κάποιος που εισέρχεται από τη Λάρισα 0,60 ευρώ όπως και ένας που θα εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο από τον Πλαταμώνα προς τη Λάρισα θα δίνει το ίδιο ποσό (0,60 ευρώ). Τα διόδια στα Τέμπη των 1,60 ευρώ θα τα πληρώνουν όλοι οι οδηγοί που θα επιλέγουν να κινηθούν μέσα από την Κοιλάδα των Τεμπών.

ΠΗΓΗ: ert.gr