ΕΛΛAΔΑ

Νέες 24ωρες απεργίες, το Σ/Κ, στο MEGA

Νέες 24ωρες απεργίες, το Σ/Κ, στο MEGA - Κεντρική Εικόνα

Δύο νέες 24ωρες απεργίες για το διάστημα από τις 06.00 του Σαββάτου (4 Ιουνίου) έως τις 06.00 της Κυριακής (5 Ιουνίου) και από τις 06.00 της Κυριακής έως τις 06.00 της Δευτέρας (6 Ιουνίου 2016) κήρυξε για τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην ιστοσελίδα «megatv.com», το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β' 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

· Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.

· Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.

Εξάλλου, με δεύτερη ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι με παρέμβαση του Διοικητικού της Συμβουλίου πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, κατεπείγουσα σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, για τα οφειλόμενα σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά Ταμεία από την εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (MEGA).

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι να ανταποκριθούν άμεσα οι εργοδότες - μέτοχοι και η διοίκηση του «MEGA» στη δέσμευσή τους για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Στην παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, που έγινε αμέσως δεκτή από το υπουργείο Εργασίας, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:

«Έχουν περάσει ήδη 14 ημέρες από την ημέρα που οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας δεσμεύτηκαν ενώπιόν σας για συγκεκριμένες ενέργειες, εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να μην γνωρίζουμε αν προέβησαν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η βιωσιμότητα της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι για το β' δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2016 και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2016, σε κλίμα πλήρους ανασφάλειας και σύγχυσης για το μέλλον του σταθμού και το δικό τους».