ΕΛΛAΔΑ

Για αντιφάσεις στις καταθέσεις αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη Ρουπακιά κάνει λόγο η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ

Για αντιφάσεις στις καταθέσεις αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη Ρουπακιά κάνει λόγο η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ - Κεντρική Εικόνα

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έθεσε στο δικαστήριο η Πολιτική Αγωγή στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας πως μεταξύ των καταθέσεών τους προκύπτουν σημαντικές αντιφάσεις.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα αστυνομικού Νίκου Ντάφου, που ολοκληρώθηκε, αναφέρθηκαν σε σημεία καταθέσεων που κατά την άποψή τους ίσως πρέπει να διευκρινιστούν, καθώς σε αυτές καταγράφονται περισσότεροι από ένας αστυνομικοί να λένε ότι προχώρησαν στη σύλληψη του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή ότι βρήκαν και παρέδωσαν το όπλο του εγκλήματος.

Ο μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα –οδηγός του περιπολικού στο οποίο οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του ο Γιώργος Ρουπακιάς­– απευθυνόμενος στην πλευρά των θυμάτων επεσήμανε πως «σε καμία κατάθεση εμείς δεν έχουμε αναφέρει σύλληψη του δράστη… Για να μη συγχέετε τα πράγματα εμείς έχουμε πει ότι μας υπέδειξαν το δράστη και σε εμάς ομολόγησε».

Ο κ. Ντάφος απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής, αν του έχει ξανασυμβεί να δηλώσει κάποιος την πολιτική του ιδιότητα, όπως ο Ρουπακιάς που είπε πως είναι της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας απάντησε θετικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, ακόμη και για παράβαση του ΚΟΚ. Μπορεί να λέει κάποιος ότι είναι της κυβέρνησης...».

Η εξέταση του μάρτυρα από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής έγινε μέσα σε κλίμα έντασης με αφορμή τις ερωτήσεις που αφορούν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων διαμαρτυρήθηκαν για τις ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση λέγοντας πως το «κατηγορητήριο γίνεται πλαστελίνη και δημιουργείται απόλυτη ακυρότητα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είμαστε της Χρυσής Αυγής, φέρεται ότι δήλωσε ο Ρουπακιάς κατά τη συλληψή του