ΑΓΟΡΕΣ

Δεύτερος συνεχόμενος μήνας ανόδου για το Χ.Α. ο Απρίλιος

Δεύτερος συνεχόμενος μήνας ανόδου για το Χ.Α. ο Απρίλιος - Κεντρική Εικόνα

Δεύτερος συνεχόμενος μήνας ανόδου ο Απρίλιος για το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 1,13% και τον τραπεζικό κέρδη 1,86%. Σύμφωνα με το Axianumbers, οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην ελληνική αγορά ήταν περισσότερες από τις εκροές, για έβδομο συνεχή μήνα.

Οι ξένοι επενδυτές εμφάνισαν εισροές της τάξης των 11,53 εκατ. ευρώ, ενώ οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές με ισόποσες εκροές. Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ στο τέλος του μήνα υπολογίστηκε στα 35,61 δισ. ευρώ. Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα, που ήταν 34,68 δισ. ευρώ, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 2,7%, ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους, που ήταν 41,37 δισ. ευρώ, καταγράφεται υποχώρηση κατά 13,9%.

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου στο τέλος του μήνα ανήλθε στο 59,8%, παρουσιάζοντας μικρή μείωση συγκριτικά με το ποσοστό που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Μαρτίου 2016. Η αξία συναλλαγών του Απριλίου 2016 έφτασε το 1.164,82 εκατ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 27,3% έναντι του Μαρτίου.