ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το συνδικάτο των πιλότων θέλει γραπτώς τις θέσεις της διοίκησης της Lufthansa

Το συνδικάτο των πιλότων θέλει γραπτώς τις θέσεις της διοίκησης της Lufthansa - Κεντρική Εικόνα

Το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC), το οποίο εκπροσωπεί τους πιλότους της εταιρείας Lufthansa, κατέστησε σαφές σήμερα ότι θέλει περισσότερες λεπτομέρειες από τη διοίκηση του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Γερμανίας πριν συναινέσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας –οι οποίες κατέρρευσαν προ ημερών– και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προκηρύξει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι χειριστές της Λουφτχάνσα έχουν απεργήσει έξι ημέρες από την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση 4.460 πτήσεων, πλήττοντας 525.000 πελάτες.

Στην προσπάθειά της να επιτύχει τη διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων, η διοίκηση της Lufthansa απέσυρε την αξίωσή της οι πιλότοι να εργάζονται περισσότερες ώρες σε αντάλλαγμα για την αύξηση των μισθών τους. Πρ0σεφερε αυξήσεις ύψους 4,4% σε δύο δόσεις, το 2016 και το 2017, κι ένα εφάπαξ επίδομα το οποίο θα ισούται με 1,8 μισθό.

Όμως το συνδικάτο ανέφερε ότι δεν έχει λάβει γραπτώς ενημέρωση από τη διοίκηση της Λουφτχάνσα σχετικά με το επίδομα και το εάν η απαίτησή της για αύξηση των εργασίμων ωρών της εβδομάδας έχει πράγματι αποσυρθεί από το τραπέζι.

Το VC «περιμένει μια ρητή και ξεκάθαρη προσφορά ώστε να μπορεί να προσδιορίσει εάν θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, είτε με διαμεσολαβητή, είτε όχι».