ΕΛΛAΔΑ

Στα χέρια του ΣΔΟΕ φορτίο με 26 εκατ. οπιούχα χάπια με προορισμό το...ISIS

Στα χέρια του ΣΔΟΕ φορτίο με 26 εκατ. οπιούχα χάπια με προορισμό το...ISIS - Κεντρική Εικόνα

Σημαντική επιτυχία είχαν οι ελληνικές αρχές δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, καθώς σε έρευνά του σε συνεργασία με κλιμάκιο της αμερικανικής DEA στην Αθήνα εντόπισαν container που περιείχε 26 εκατομμύρια οπιούχα χάπια με την εμπορική ονομασία Tramadol.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το container είχε φτάσει στο ΣΕΜΠΟ του Πειραιά στις 10 Μαΐου από την Ινδία και ο τελικός του προορισμός ήταν εταιρεία στη Λιβύη που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τζιχαντιστές του ISIS.

Το υποτιθέμενο φορτίο του container όπου βρέθηκαν τα χάπια ήταν... πετσέτες και τραπεζομάντιλα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να φύγει για τη Λιβύη. Αντίστοιχο φορτίο με χάπια, με αποστολέα την ίδια ινδική εταιρεία και προορισμό την ίδια παραλήπτρια εταιρεία στη Λιβύη, είχε κατασχεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές ανέμεναν να δουν αν αλλάξει η χώρα προορισμού, πριν προχωρήσουν σε κατάσχεση του φορτίου σήμερα.

Οπιούχα χάπια σαν τα Tramadol και τα Captagon, σύμφωνα με αναφορές, καταναλώνονται ευρέως από τους τζιχαντιστές του ISIS, καθώς τους δίνουν αυξημένες αντοχές.