ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβόπουλος: Ανάπτυξη μόνον αν γίνουμε ανταγωνιστικοί σε αγαθά και υπηρεσίες

Προβόπουλος: Μετά τις γερμανικές εκλογές θα ξεκαθαρίσει απολύτως το τοπίο - Κεντρική Εικόνα

Έκκληση για την επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, που είναι εφικτή  μόνο αν ενισχυθεί η ικανότητα της οικονομίας, να παράγει με ανταγωνιστικό τρόπο αγαθά και υπηρεσίες, απηύθυνε ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Προβόπουλος -κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ποια ανάπτυξη;» των Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη, ενώ προειδοποίησε ότι «αν δεν συμβεί αυτό, τα εισοδήματα θα συνεχίσουν να μειώνονται και θα γίνεται δυσκολότερη η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».

Ο κ. Προβόπουλος είπε ότι η ανάπτυξη είναι εφικτή, αν πρωτίστως ενισχυθεί η παραγωγή που θα κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού ή θα υποκαθιστά εισαγωγές.

«Για να το επιτύχουμε χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο που θα ορίζει με σαφήνεια τους ενδιάμεσους στόχους και τα μέσα που απαιτούνται, εντοπίζοντας και κινητοποιώντας παράλληλα τους μηχανισμούς που θα κληθούν να το εφαρμόσουν. Παρόμοια πρόταση είχα υποβάλλει  ως διοικητής της ΤτΕ το 2010 και είχα επαναλάβει το 2013» σημείωσε.