ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέο Δ.Σ. χωρίς τον Πάνο Γερμανό στην Olympia Development

Νέο Δ.Σ. χωρίς τον Πάνο Γερμανό στην Olympia Development - Κεντρική Εικόνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση που καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η Olympia Development, δηλαδή ο Όμιλος Εταιρειών Πάνου Γερμανού, συνεχίζει με νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς ο Πάνος Γερμανός, όπως σημειώνεται, «παραιτήθηκε από την ιδιότητα του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου της Olympia Development είναι από το καλοκαίρι ο Ιωάννης Καραγιάννης και Διευθύνων Σύμβουλος ο Κώστας Καραφωτάκης. Μέλη του Δ.Σ. αποτελούν οι: Βασίλης Μπίλλης (Διευθύνων Σύμβουλος της Συστήματα Sunlight), Γιώργος Ξηρουχάκης (Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Olympia Group), Tατιάνα Φαφαλιού (Chief Investment Officer της Olympia Group) και Χρήστος Καλογεράκης (Διευθύνων Σύμβουλος των Public).

O τελευταίος αποτελεί και το νέο μέλος που εντάχθηκε στο ΔΣ, μετά την αποχώρηση από αυτό του Πάνου Γερμανού. Ξεκίνησε να εργάζεται στον Όμιλο το 2009 ως Εμπορικός Διευθυντής της εταιρίας Public, ενώ το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στη Westnet. Τον Ιανουάριο του 2015 ανέλαβε καθήκοντα CEO στην Public.

Η ηγετική δυάδα

Όσον αφορά τους δυο επικεφαλής , θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Καραγιάννης είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχει MBA. Διαθέτει εμπειρία στο Μάρκετινγκ και στις Πωλήσεις σε μεγάλες Ελληνικές και Πολυεθνικές εταιρείες. Έχει εργαστεί στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ από το 1994, όπου αρχικά διετέλεσε Εμπορικός Διευθυντής της αλυσίδας καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Το 1997 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2001 έγινε Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2010 αναλαμβάνει καθήκοντα Σύμβουλου Διοίκησης στον Όμιλο Εταιριών Πάνου Γερμανού (Olympia Group), ενώ από φέτος τελεί καθήκοντα Εκτελεστικού Προέδρου

Aπο την μεριά του, ο Κώστας Καραφωτάκης είναι Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), και κατέχει MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), καθώς και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.). Έχει πολυετή εμπειρία σε Εταιρίες Συμβούλων Επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ από το 1997, όπου διετέλεσε ως Οικονομικός Διευθυντής σε θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου στις χώρες Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία. Τον Ιανουάριο του 2000 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ. Τον Ιανουάριο του 2007 αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στον Όμιλο Εταιριών Πάνου Γερμανού (Olympia Group), ενώ από φέτος τελεί καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου.

H Olympia Group δραστηριοποιείται στον κλάδο της λιανικής πώλησης ειδών τεχνολογίας μέσω της αλυσίδας καταστημάτων Public,, στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας μέσω της Συστήματα Sunlight, στον τομέα της βιομηχανικής ανακύκλωσης, μέσω της Sunlight Recycling, στο χώρο της διανομής προϊόντων τεχνολογίας μέσω της Westnet Distribution, στην  ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της SOFTONE, στην αγορά τηλεπικοινωνιών μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Play στην Πολωνία και στον τομέα χορήγησης καταναλωτικών δανείων μέσω της Φιλανδικής AASA.