ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία, ζητά ο Ν. Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης για δολοφονία Κασόγκι: Μεσαιωνικές πρακτικές που προσβάλλουν την ανθρωπότητα - Κεντρική Εικόνα

Το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων καθώς και της προενταξιακής οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει η Τουρκία ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ που εξελέγη με την Ελιά, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, 2.386 δικαστές και εισαγγελείς, 150 δημοσιογράφοι, πάνω από 31.000 πολίτες και 10 Τούρκοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ντεμιρτάς, βρίσκονται φυλακισμένοι, ενώ 129.000 δημόσιοι υπάλληλοι, είτε έχουν απολυθεί, είτε βρίσκονται σε αργία.

«Ο κ. Ερντογάν, βάζοντας πάνω από όλα το πλάνο της προσωπικής του ηγεμονίας εκβιάζει την Ευρώπη με τη συμφωνία για τους πρόσφυγες και ανακινεί θέματα αλλαγής συνόρων μέσω της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε πως η απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να είναι σαφής: «Όσο συνεχίζει στον ίδιο δρόμο δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις οδηγούνται στην κατάψυξη, μαζί με την προενταξιακή οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία».