ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Mεγάλο deal στην Ισπανία για την Creta Farms

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Creta Farms - Κεντρική Εικόνα

Σε νέα στρατηγική συμμαχία - με πλάνο την ανάπτυξη νέων προϊόντων με ελαιόλαδο για την αγορά της Ισπανίας προχώρησε η Creta Farms. Η συμφωνία αυτή στηρίζεται στην εφαρμογή του ήδη δοκιμασμένου και επιτυχημένου στην αγορά της Αυστραλίας,  Licensing Agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms (know-how, πατέντες, εμπορική επωνυμία αντίστοιχη με το ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ).

Η συνεργασία αυτή έκλεισε με συμφωνία πενταετούς διάρκειας και δικαίωμα ανανέωσης. Εκτιμάται ότι στην περίοδο αυτή οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 80εκ ευρώ, και έχει  εγγυημένο σημαντικό ποσοστό εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου. Αυτό δίνει στην εταιρεία την ασφάλεια να μιλάει για ένα σημαντικό ποσό εγγυημένων εσόδων από δικαιώματα επί των πωλήσεων (royalties), με εγγυημένη αύξηση αυτών για κάθε πενταετία ανανέωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αφορά τόσο την τοπική παραγωγή όσο και τη διανομή και διάθεση της σειράς προϊόντων OLIVING στην αγορά της Ισπανίας.Τα προϊόντα OLIVING, σχεδιάσθηκαν με βάση τη μοναδική στον κόσμο καινοτομία ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, αποκτώντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χάρη στο ελαιόλαδο.

Η Creta Farms με συνέπεια συνεχίζει την πρωτοπορία της στην εξαγωγή τεχνογνωσίας στον τομέα τροφίμων από το 2014/ Με το μοντέλο αυτό, η Creta Farms πετυχαίνει τη μέγιστη απόδοση, συνεχίζοντας να εξαργυρώνει τις σχετικές επενδύσεις της τελευταίας 10ετιας.

Η επιτυχία της προηγούμενης αντίστοιχης συμφωνίας στην Αυστραλία έχει αποφέρει απο τον Ιανουάριου του 2015 σωρευτικές πωλήσεις περί τα $AUD 60 εκατ. και η εταιρεία προβλέπει την επέκταση ιδίου τύπου συμφωνίες και σε άλλες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την προσπάθεια αδιαμφισβήτητα σύμμαχος της Creta Farms είναι και η ΕΤΕπ, που με την ψήφο εμπιστοσύνης της, στηρίζει την εταιρεία με κεφάλαια, ανοίγοντας το δρόμο για νέες συμφωνίες που θα ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της.