ΔΙΕΘΝΗ

Ποιο είναι το χωριό των 2.000 κατοίκων που έχουν 150.000 ευρώ ο καθένας στην τράπεζα

Ποιο είναι το χωριό των 2.000 κατοίκων που έχουν 150.000 ευρώ ο καθένας στην τράπεζα - Κεντρική Εικόνα

Κοινωνικό πείραμα δια χειρός κινέζικης κυβέρνησης με αποτέλεσμα το «πλουσιότερο χωριό», όπως αποκαλείται. Ένα μέρος από 2.000 κατοίκους, οι οποίοι απολαμβάνουν όλα τα αγαθά, καθώς τους παρέχονται μετρητά, πολυτελές αυτοκίνητο και πολυτελή κατοικία, σε ένα πρότυπο σοσιαλιστικής κοινωνίας, στη σύγχρονη εκδοχή της.

Συγκεκριμένα το 2003, η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε την εφαρμογή ενός πλάνου, μέσω του οποίου θα αποδείκνυε την ορθότητα της εφαρμογής μίας σοσιαλιστικού τύπου κοινωνίας. Δημιούργησε το χωριό Huaxi, ένα μέρος στο οποίο κατοικούν 2.000 άνθρωποι, ο καθένας εκ των οποίων έχει σχεδόν 150.000 δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό και κάθε οικογένεια έχει από ένα αυτοκίνητο, δουλειά για όλα τα ενήλικα μέλη της και μία υπέροχη βίλα για να ζει άνετα. 

Στο χωριό Huaxi υπάρχουν υπεροπολυτελή ξενοδοχεία με κόστος δωματίου 15.000 δολάρια τη βραδιά, ελικόπτερα ταξί, θεματικά πάρκα και ανέσεις που κανένα άλλο χωριό ανάλογου πληθυσμού δεν μπορεί να παρουσιάσει.
Υπάρχει όμως μία «παγίδα»... Για να εξακολουθήσει κάποιος να απολαμβάνει όλα τα παραπάνω αγαθά, πρέπει να μείνει για πάντα εκεί. Να μην μετοικήσει ποτέ σε άλλο μέρος. Αν το κάνει, θα χάσειο τα 150.000 δολάρια στον λογαριασμό του, το αυτοκίνητο, το σπίτι και όλα τα άλλα καλά που του προσφέρονται!  Πραγματικά ακριβό το τίμημα της ελευθερίας!  

Δείτε τις φωτογραφίες από το ξεχωριστό δημιούργημα των Κινέζων...