ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων 20ετίας στο κέντρο

Παρίσι: Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων 20ετίας στο κέντρο  - Κεντρική Εικόνα

   

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των μοντέλων αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1997 στο κέντρο της πόλης, εκτός Σαββάτου και Κυριακής ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές.

Η απόφαση αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της αιθαλομίχλης στη γαλλική πρωτεύουσα ενω αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αν και τα παλαιότερα οχήματα αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% του στόλου οχημάτων της πόλης, ωστόσο ευθύνονται για τις μισές σχεδόν τεπιβλαβείς εκπομπές καυσαερίων στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες των τελευταίων ετών, το Παρίσι παραμένει μία από τις πόλεις της Ευρώπης με την υψηλότερη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Για να καταπολεμήσει το πρόβλημα νέφους, ο δήμος έχει ήδη θεσπίσει ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, έχει απαγορεύσει την διέλευση μηχανοκινήτων οχημάτων από μερικές δημοφιλείς λεωφόρους, και έχει λάβει μέτρα για τη δραστική μείωση του αριθμού αυτοκινήτων στους δρόμους.

Έτσι λοιπόν από την 1η Ιουλίου, όλα τα αυτοκίνητα που έχουν εγγραφεί πριν από το 1997, καθώς και όλες οι μοτοσικλέτες που έχουν εγγραφεί πριν από το 2000, θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης. ενω η απαγόρευση ισχύει και για τους κατόχους συλλεκτικών αυτοκινήτων.