ΕΛΛAΔΑ

Το πιο εντυπωσιακό βίντεο των χθεσινών διαδηλώσεων στην Αθήνα

Το πιο εντυπωσιακό βίντεο των χθεσινών διαδηλώσεων στην Αθήνα - Κεντρική Εικόνα

Η χθεσινή βραδιά ήταν πολύ δύσκολη για τους Αθηναίους καθώς πολλοί δρόμοι ήταν κλειστοί λόγω της επίσκεψης Ομπάμα αλλά και των δύο συγκεντρώσεων στις οποίες καλούσαν το απόγευμα διάφοροι φορείς. 

Στις 5μμ στο Πολυτεχνείο είχαν συγκέντρωση φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβάθμια σωματεία, το συντονιστικό για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, αλλά και αριστερές οργανώσεις όπως ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ και αντιεξουσιαστές. Στις 6.30μμ στην Ομόνοια καλούσε το ΠΑΜΕ. 

Και οι δύο συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν με πορείες, η πρώτη από την Σταδίου και η δεύτερη από την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα. Ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος της οδού Αμερικής, περιμένοντας του διαδηλωτές. Όταν τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων προσέγγισαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή της σύγκρουσης.

Να σημειωθεί ότι η στάση της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα επιθετική. Περιμετρικά των μπλοκ υπήρχαν δεκάδες διμοιρίες, ενώ λίγο μετά την συμπλοκή στην οδό Αμερικής, δεκάδες χημικά και κρότου λάμψης έπεσαν πάνω στους διαδηλωτές και από θαύμα δεν ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους καθώς δεν υπήρχε διέξοδος ανοιχτή από τα ΜΑΤ για να διαφύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα των χημικών.