ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Dolphin Capital: Πούλησε ξενοδοχείο στον Παναμά για 140 εκατ. και εστιάζει στην Ελλάδα

Dolphin Capital: Πούλησε ξενοδοχείο στον Παναμά για 140 εκατ. και εστιάζει στην Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα

Η Dolphin Capital Investors συμφώνησε με την Third Point LLC για την πώληση του Playa Grande Golf & Resort στη Δομινικανή Δημοκρατία αντί 140 εκατ. ευρώ ώστε να αποκτήσει ρευστότητα για μικρότερης εμβέλειας έργα όπως αυτά που αναπτύσσει στην Ελλάδα.

Τα υπόλοιπα, βασικά ελληνικά έργα που παραμένουν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Dolphin είναι το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Kilada Hills επίσης στην Ερμιονίδα, το Kea Resort στην Κέα και το Pearl Island στον Παναμά, τα οποία αντιπροσωπεύουν και τα πιο «ώριμα» έργα του ομίλου της Dolphin. Στα έργα προς πώληση στην Ελλάδα είναι οι συμμετοχές στο Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι, στο Sitia Bay Golf Resort στην Κρήτη, στο Scorpio Bay Resort, το Lavender Bay κ.α..

Σε ότι αφορά την πώληση του έργου Playa Grande Golf & Resort, συμπεριλαμβανομένου και του ξενοδοχείου Amanera, σε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τη Third Point LLC, συμφωνήθηκε στα 140 εκατ. ευρώ. Αποτελεί μέρος της ευρύτερης επιχειρηματικής στρατηγικής του ομίλου της Dolphin προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητά του και να επικεντρωθεί σε μικρότερο αριθμό έργων, μεταξύ των οποίων και αυτών στην Ελλάδα. Το Playa Grande ανήκε μεν στα κύρια έργα του ομίλου και όχι σε αυτά που προορίζονταν προς άμεση ρευστοποίηση, ωστόσο κρίθηκε συμφερότερο τη δεδομένη συγκυρία να προχωρήσει η πώληση του συγκεκριμένου project. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά και την έτερη συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής του 49,75% της DCI στην κυπριακή Aristo Developers Limited.