ΔΙΕΘΝΗ

Νέες πλημμύρες στη Γαλλία,την Αυστρία και τη Νότια Γερμανία

Νέες πλημμύρες στη Γαλλία,την Αυστρία και τη Νότια Γερμανία - Κεντρική Εικόνα

Νέες πλημμύρες προκάλεσαν σήμερα στη Γαλλία, την Αυστρία και τη νότια Γερμανία οι κατακλυσμιαίες βροχές  όπου περισσότεροι από 200 μαθητές προετοιμάζονται να περάσουν τη νύχτα στο σχολείο τους.

Εως τώρα  δεν έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός αλλά η άνοδος των υδάτων στα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και της Αυστρίας σύμφωνα με τη νομαρχία έχει θέσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού την περιοχή Ρόταλ Ιν στη Βαυαρία, ενώ από την κακοκαιρία έχουν πληγεί ιδιαίτερα τρεις κοινότητες, η Σίμπαχ αμ Ιν, το Τρίφτερν και το Ταν, όπου δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο, γέφυρες έχουν καταρρεύσει και κάτοικοι έχουν βρει καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους.

Ειδικότερα στο Τρίφτερν, μια κοινότητα 5.000 κατοίκων, 200 μαθητές ετοιμάζονται να κοιμηθούν στο σχολείο τους, που βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και δεν απειλείται από τους ορμητικούς χείμαρρους, η πρόσβαση ωστόσο στο σημείο δεν είναι πλέον δυνατή, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της κοινότητας.

Στη γειτονική Αυστρία, στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ, όπου καταγράφονται επίσης σφοδρές βροχοπτώσεις και πολλοί δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο έχουν βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα και χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών σε τουλάχιστον 350 περιστατικά.Εν τω μεταξύ στη Γαλλία, το Παρίσι έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού σήμερα για πλημμύρες, καθώς ο ποταμός Σηκουάνας υπερχείλισε και τα λασπόνερα έχουν κατακλύσει τις παραποτάμιες λεωφόρους της πόλης.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την χώρα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες στην περιοχή της κοιλάδας του Λίγηρα και στο νοτιοανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Επίσης η  κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Α10 που συνδέει το Παρίσι με το Μπορντό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που εκτείνεται βόρεια της Ορλεάνης έχει διακοπεί λόγω των πλημμυρών ενω σπίτια, σχολεία και ένας οίκος ευγηρίας εκκενώθηκαν στην πόλη Μονταργκί, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια του Παρισιού.

Παράλληλα η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία γνωστοποίησε ότι η Γαλλία είχε  τον μήνα Μάιο  τις περισσότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 150 χρόνων.