ΕΛΛAΔΑ

Ο ΕΟΤ «ταξιδεύει» ανά τον κόσμο τις ελληνικές ομορφιές

Ο ΕΟΤ «ταξιδεύει» ανά τον κόσμο τις ελληνικές ομορφιές - Κεντρική Εικόνα

Ο Μινωικός Πολιτισμός και τα αίτια τής παρακμής του, θα είναι το κεντρικό θέμα ειδικού επεισοδίου της σειράς «Expedition Unknown», του δημοφιλούς καλωδιακού και δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου Travel Channel, το οποίο θα προβληθεί το προσεχές φθινόπωρο.

Γι αυτόν τον σκοπό τον Ιούνιο θα βρεθεί στην Ελλάδα, ο επιτυχημένος παρουσιαστής της σειράς Josh Gates καθώς και 14μελές συνεργείο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Αθήνα, την Πύλο, τη νότια Λακωνία και τη Σαντορίνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με την οικονομική συνδρομή του ΕΟΤ στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Η σειρά «Expedition Unknown» θεωρείται ως η πλέον επιτυχημένη του δικτύου και το επεισόδιο για την Ελλάδα θα προβληθεί από το Travel Channel στις ΗΠΑ και τον Καναδά (με μέση τηλεθέαση μεγαλύτερη των 500.000 θεατών), από τα αντίστοιχα κανάλια στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ασία και τη Νέα Ζηλανδία, καθώς επίσης στο TravelChanel.com και στις πλατφόρμες iTunes, Amazon και Netflix.

Επίσης, από τις 23 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου, την Ελλάδα θα επισκεφθούν τρεις Κινέζοι δημοσιογράφοι του in-flight περιοδικού «Wings of China» της αεροπορικής εταιρείας Air China για τις ανάγκες δημιουργίας 23σέλιδου αφιερώματος στην Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας, που θα δημοσιευτεί στο τεύχος Αυγούστου 2016. Στο πλαίσιο του ταξιδιού τους (press trip), που οργανώνεται από τον ΕΟΤ και το Γραφείο του Οργανισμού στην Κίνα, εκτός από την ελληνική πρωτεύουσα, οι Κινέζοι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν: το Ναύπλιο, την Επίδαυρο, τη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, τους Δελφούς, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα.

Το μηνιαίο περιοδικό «Wings of China» διανέμεται σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού της Air China, είναι δίγλωσσο (κινεζικά και αγγλικά) και περιλαμβάνει κυρίως τουριστικά και πολιτιστικά θέματα. Το τιράζ κάθε τεύχους ανέρχεται στα 360.000 αντίτυπα, ενώ η αναγνωσιμότητά του υπολογίζεται σε 6.000.000 αναγνώστες/επιβάτες.

Τέλος, με την υποστήριξη των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού, υλοποιούνται δράσεις προβολής της Ελλάδας σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης. Σ΄ αυτό το πλαίσιο:

• το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας διοργάνωσε τέλος Μαΐου, ταξίδι εξοικείωσης για ομάδα Κινέζων τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και bloggers, που φιλοξενήθηκαν στη Μύκονο, την Πάρο, τη Μήλο, τη Ζάκυνθο και την Αρχαία Ολυμπία .
• το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας οργάνωσε την επίσκεψη δημοσιογράφου του δημοφιλέστερου αυστριακού lifestyle και ποικίλης ύλης περιοδικού «Miss», σε Νάξο και τα Κουφονήσια με την υποστήριξη, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.