ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

«Ανακτά τα χαμένα μερίδια» η Bosch Ελλάδας

«Ανακτά τα χαμένα μερίδια» η Bosch Ελλάδας - Κεντρική Εικόνα

Πωλήσεις ύψους 37 εκατ. ευρώ κατόρθωσε να καταγράψει το δύσκολο και ιδιαίτερο για όλους 2015 η Bosch Ελλάδας, σημειώνοντας αύξηση τζίρου 11,6% σε σύγκριση με το 2014, το οποίο ήταν επίσης ανοδικό για την εταιρεία. Η αυξητική τάση συνεχίζεται και το 2016, με τα στοιχεία μέχρι και τον Μάιο να καταδεικνύουν ανάπτυξη περίπου 11% (12,6% στο τετράμηνο). Σύμφωνα, όμως, με τον διευθύνοντα συμβούλο της εταιρείας κ. Ιωάννη Κάπρα, ο διψήφιος αυτός ρυθμός ανάπτυξης δύσκολα θα συνεχισθεί, ο στόχος που έχει θέσει για την φετινή χρονιά η εταιρεία κυμαίνεται περί το 6%.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία δυο χρόνια η εταιρεία καταγράφει θετικό πρόσημο αλλά πριν από αυτά προηγήθηκε εκτεταμένη αναδιάρθρωση στο πλαίσιο της οποίας το προσωπικό της εταιρείας μειώθηκε κατά 30% (σήμερα απασχολεί 67 εργαζόμενους). Επίσης, αναφοράς χρήζει το γεγονός πως στην περίοδο 2008-2013 η Bosch Ελλάδας απώλεσε περίπου το 60% του συνολικού κύκλου εργασιών της. «Ανακτάμε τα χαμένα μερίδια αγοράς» ανέφερε ο κ. Κάπρας για τις θετικές επιδόσεις της τελευταίας διετίας, τονίζοντας πως η εταιρεία κατόρθωσε να θωρακιστεί μέσω της αναδιάρθρωσης της.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά το 2015 η Boch Ελλάδας παρουσίασε ΕΒIT 4,6%  και κέρδη προ φόρων, που ανήλθαν στα 778.400 ευρώ. Σε επίπεδο τμημάτων, τα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτου, τα οποία προσφέρουν το 49,7% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, κατέγραψαν αύξηση 6,8% συγκριτικά με το 2014. Το τμήμα Ηλεκτρικών Εργαλειών (προσφέρει 20,1% του τζίρου) γνώρισε αύξηση 12,3%, το τμήμα βιομηχανικής τεχνολογίας ( 12,7% του κύκλου εργασιών) σημείωσε αύξηση πωλήσεων 22,6%,

Ο κοινωνικός ισολογισμός της εταιρείας (δηλαδή οι μισθοί, οι φόροι και οι εισφορές που κατέβαλε) ανήλθαν σε 9,9 εκατ. ευρώ.

 Η  Bosch Ελλάδας είναι μέλος του διεθνούς ομίλου Bosch και διαθέτει παρουσία 103 χρόνων στην Ελλάδα,