ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Συγκεκριμένη η στρατηγική της κυβέρνησης στα εργασιακά

Αχτσιόγλου: Συγκεκριμένη η στρατηγική της κυβέρνησης στα εργασιακά - Κεντρική Εικόνα

"Η στρατηγική της κυβέρνησης για τα εργασιακά είναι συγκεκριμένη και το έργο στο υπουργείο Εργασία θα συνεχιστεί συλλογικά", ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου προσερχόμενη στη σύγκλιση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της ανασχηματισμένης κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε η νέα υπουργός Εργασίας, "στις 14 Νοεμβρίου περιμένουμε τους δανειστές για να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά".

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι έχουμε μια νέα εξαιρετικά άξια υπουργό που ξέρει ακριβώς όλο το θέμα πάνω στη δεύτερη αξιολόγηση. 

Είπε ότι "το θέμα δεν είναι αν είσαι νέος ή μεγάλος, αλλά να μπορείς να είσαι αποτελεσματικός, μεθοδικός, να ξέρεις το αντικείμενο σου και να έχεις πλήρη κάλυψη σε όλα τα θέματα. Προσωπικά πιστεύω στη νεότητα". 

Για το αν το νέο σχήμα σημαίνει περισσότερες αντιστάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, είπε ότι οι αντιστάσεις πάντα υπάρχουν και πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι για το καλό του λαού. 

Ερωτηθείσα εάν ξανανοίγει το ασφαλιστικό από την πλευρά των εταίρων, σημείωσε μεταξύ άλλων πως αυτά είναι όσα θα ήθελαν κάποιοι να λένε και να αποκαρδιώνουν τον κόσμο, για να υπογραμμίσει: "δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ξανανοίγει κάτι που έχει κλείσει εντελώς στην πρώτη αξιολόγηση. Τέλος, στο ερώτημα αν αυτό το κυβερνητικό σχήμα είναι εκλογικό, είπε πως "είναι το μόνο που δεν είναι" και πως αν ήταν, θα βλέπαμε εντελώς άλλα πρόσωπα.