ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Τον Σεπτέμβριο θα λυθούν οι εκκρεμότητες - Η συμφωνία είναι κοντά

Reuters: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές, αλλά το χρέος της «τρομάζει» τους επενδυτές - Κεντρική Εικόνα

Κοντά σε συμφωνία για πακέτο μέτρων, που απαιτούνται, προκειμένου να απελευθερωθούν τα κεφάλαια διάσωσης, βρίσκονται Αθήνα και πιστωτές, δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο και τις πηγές του, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων για την εκταμίευσης της δόσης, αλλά άφησαν κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν έως τον Σεπτέμβριο πριν η Ελλάδα λάβει τα 10,3 δισ. ευρώ.

«Είναι θέμα κοινοβουλευτικής αξιοπρέπειας. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους βουλευτές να ψηφίσουν για τα ίδια ζητήματα ξανά και ξανά» αναφέρει στο Reuters ο αξιωματούχος και προσθέτεοι: «Κάποιες από τις δράσεις που απαιτούνται, επίσης επιδεινώνουν τον αντίκτυπο των μέτρων που έχουν ήδη υιοθετηθεί και πλήττουν περαιτέρω ευαίσθητες ομάδες». Η ίδια πηγή αναφέρει ότι: «Για να βρεθεί διέξοδος, ορισμένα από τα εκκρεμή ζητήματα θα αναβληθούν για τον Σεπτέμβριο. Είμαστε κοντά σε συμφωνία».

Άλλη πηγή του πρακτορείου, από την Ευρώπη αυτή τη φορά, σημειώνει ότι οι πιστωτές εξετάζουν τα θέματα που έχει εγείρει η ελληνική πλευρά, αλλά δεν απειλούν την επίτευξη συμφωνίας.