ΔΙΕΘΝΗ

Κινέζος Πρόεδρος: Να στήσουμε στρατό, άξιο συνεχιστή του Κόκκινου

Κινέζος Πρόεδρος: Να στήσουμε στρατό, άξιο συνεχιστή του Κόκκινου - Κεντρική Εικόνα

Τη δημιουργία ισχυρής εθνικής άμυνας και ισχυρών ενόπλων δυνάμεων, αντίστοιχων του διεθνούς στάτους της χώρας και των συμφερόντων της για εθνική ασφάλεια και ανάπτυξη, ζήτησε ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Ο Σι, που είναι επίσης γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (PCP) και Πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής (CMC), έκανε τις δηλώσεις σε σημερινή συγκέντρωση για την 80η επέτειο της νίκης της Μεγάλης Πορείας. Σημείωσε ότι η απόλυτη ηγεσία του κόμματος στις ένοπλες δυνάμεις αποτελεί τη θεμελιώδη εγγύηση για τη νίκη του στρατού. «Για τη δημιουργία μίας ισχυρής χώρας απαιτούνται προσπάθειες για τη συγκρότηση ενός ισχυρού στρατού και μόνο με έναν ισχυρό στρατό μπορεί να είναι εγγυημένη η ασφάλεια της χώρας» είπε.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την ανατροφή μίας νέας γενιάς Κινέζων λειτουργών, οι οποίοι να είναι «στρατιώτες με ψυχή, υψηλής ποιότητας, καλοί και ενάρετοι» και τη δημιουργία ακλόνητων στρατευμάτων με «σιδερένια πίστη, αποφασιστικότητα, πειθαρχία και αφοσίωση». «Η Μεγάλη Πορεία είναι η δόξα του λαϊκού στρατού και ο στρατός του σεβαστού λαού πρέπει να φέρει πάντα το μεγάλο πνεύμα και την καλή παράδοση του Κόκκινου Στρατού στη μεγάλη πορεία» είπε.

Ο Κινέζος Πρόεδρος κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να δέχονται την απόλυτη ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος, να διατηρούν τη φύση και τις αρχές τους ως λαϊκός στρατός και να είναι οι διάδοχοι του Κόκκινου Στρατού.

Το σύνολο του στρατού πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να έχει συνείδηση των ευθυνών του, δήλωσε ο Σι, σημειώνοντας ότι ο εκσυγχρονισμός της εθνικής άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να προχωρεί στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διασφάλισης της εθνικής ακεραιότητας, της ασφάλειας και των συμφερόντων για την ανάπτυξη της χώρας.